Pinsekirker tager afstand fra DR2- dokumentar

Den amerikanske dokumentar ”Jesus Camp”, som blev vist tirsdag på DR2, ligger langt fra virkeligheden i danske pinsekirker, siger FrikirkeNet.– Børnearbejdet i danske pinsekirker giver plads til nåde, tvivl og sund fornuft og kan slet ikke sammenlignes med det, der portrætteres i den amerikanske dokumentar ”Jesus Camp”, mener Marianne Riis (billedet). Hun er leder af børnearbejdet ”Katsj” i Danmarks største pinsekirke, Kirken i Kulturcenteret i København.
Hun er chokeret over de såkaldt kristne møder og lejre, hvor børn radikaliseres i tro og politisk overbevisning. Men billedet skævvrider de amerikanske søndagsskoler som helhed, siger hun til FrikirkeNets blad Domino.
Hun har selv været i USA og ikke mødt noget, der tilnærmelsesvis lignede ”Jesus Camp”. Herhjemme har Marianne Riis udarbejdet en række retningslinjer, der skal sikre, at børn og forældre bliver behandlet med respekt.
sl