Gene Robinson bad også for Obama

USA – Blandt forbederne ved sin indsættelse som USA’s nye præsident, havde Barack Obama indbudt den åbent homoseksuelle biskop Gene Robinson (øverst tv.)
Iagttagere ser biskop Robinsons medvirken som et modtræk overfor den kritik, der fra homoseksuelle kredse mødte Obama, da han ved årsskiftet indbød den evangelikale præst Rick Warren (billedet nederst th.) om at tale ved begivenheden.
– Indbydelsen af Robinson viser, at Obama er de homosekuelles ven, udtaler således Joe Solmonese, der er talsmand for USA’s største organisation for homoseksuelle, Human Rights Campaign, til US News & World Report.
Ifølge Obamas stab var indbydelsen dog tilsendt Robinson, der er biskop i den episkopale kirke i USA, før debatten om Rick Warren. Om debatten har Warren udtalt:
– Jeg har fået kritik for at indbyde Obama til kirken, fordi han stod for synspunkter, der ikke var mine. Nu indbyder han mig.
Til New York Times siger Robinson, at han ikke har noget imod Warrens deltagelse i tirsdags. Men tilføjer alligevel, at ”den Gud han beder til, er ikke den Gud, jeg kender”.
Det brede valg af forbedere betegnes ifølge en etikprofessor i Kristeligt Dagblad som ”en forløber for det, regeringen vil repræsentere”.
levi