Kristne sender digitalt tv til hele Danmark i 2009

– Ligesom kristne tv-stationer var først til at sende lokal-tv i Danmark, er vi også hurtigt på banen, når tv skifter til digitalt den 1. november, lyder det fra Kristent Medie Netværk.Når Danmark den 1. november 2009 lukker for analogt tv og åbner for digitalt tv, står vi som kristne med store muligheder.

Med det digitale signal kan kristne tv-stationer som AKTV i Aalborg sende over hele landet (Foto: AKTV).

Det siger Tove Videbæk, der blandt mange hverv også er bestyrelsesmedlem i Kristent Medie Netværk, der er danske pinsekirkers mediesatsning.
– Det, der sker, kan sammenlignes med 1984, hvor KKR-TV gik i luften første gang og brød Danmarks Radios monopol. Nu vil vi få mulighed for at bryde en ny barriere og kan se frem til, at kristent lokal-tv kan ses rundt om i hele landet, fortæller Tove Videbæk.
Hun mener, at op imod 75 pct. af befolkningen kan se kristent lokal-tv i dag. Men udsendelserne er begrænsede af tid, teknik og antenneforeningernes goodwill. Sendefladen ligger oftest om formiddagen mellem kl. 9 og 12.
– Men den 1. november 2009 bliver alt anderledes. Da får vi mulighed for at nå hele Danmark via digitalt tv, for da vil idébaseret tv blive sendt sammen med regionalt tv og tegnsprogs-tv mellem kl. 21 om aftenen og kl. 17 næste dag. Da vil vore udsendelser kunne ses fra Skagen til Gedser, fra Christiansø til Rømø og alt derimellem, siger hun begejstret.
Allerede nu kan man på forsøgsbasis afprøve den nye digitale teknik:
– Vore lokal-tv udsendelser vil kunne ses på hele Østsjælland eller rettere af ca. 40 pct. af befolkningen, da vi har fået mulighed for at få adgang til en prøvekanal, fortæller Videbæk.
Det betyder, at også Aalborg Kristne TV og Århus Kristne TV allerede nu kan sende i København og på hele Østsjælland, oplyser Kristent Medie Netværk.