Kristen efterskole lavede Danmarks bedste avis

Efterskolen Solgården i Tarm vandt konkurrence blandt 28.000 skoleelever.Eksotiske fugle og fotorammer af skrald var på programmet, da over 28.000 skoleelever deltog i konkurrencen om årets bedste klasseavis. Efterskolen Solgården i Tarm vandt i kategorien 8.-10. klasse med deres avis ’Primus Motor’. Jellebakkeskolen i Risskov vandt konkurrencen i kategorien 6.-7.klasse.
– Primus Motor er en godt gennemarbejdet avis. Her er flere historier, der skiller sig ud; blandt andet historien om fabrikken, der sender skrald til Kina, der sender tilbage igen som billedrammer, skriver dommerpanelet.
Sejren fejres på Københavns Rådhus den 22. januar, hvor tdl. statsminister Poul Nyrup Rasmussen vil stå for overrækkelsen af en præmie på 25.000 kr.
I konkurrencen deltog 1.335 klasser over hele landet med i alt 28.225 elever. Årets emne var ’Du lille Verden’ og skulle få eleverne til at tænke over, hvad globaliseringen betyder.

Sær og sjov avis

Efterskolen Solgårdens klasse 10 b havde fået fat i en lokal ejer af ulovligt importerede fugle, og artiklen formåede både at være sær og sjov på samme tid, vurderede dommerkomiteen:
– Denne avis var min favorit, blandt andet fordi forsidehistorien er interessant og opsigtsvækkende, mener formand for Dansklærerforeningen, Mette Teilers.
Hvert år i uge 44 kæmper Danmarks skoleelever om danmarksmesterskabet i avismageri. Hver klasse skal på en uge producere en A3-avis på fire sider om årets tema.
Skriv til avisen arrangeres af Avisen i Undervisningen (AiU) i samarbejde med dagbladene og Danmarks Skolebibliotekarer.