Haarder: Fadervor på alle skoler

Undervisningsminister Bertel Haarder fra Venstre opfordrer kraftigt til, at alle skoler i Danmark indfører morgensamling med både fadervor og salmesang.

Lær af katolikkerne, siger under-visningsminister Bertel Haarder.

– Det er en utrolig værdifuld del af vores kultur, som jeg synes, det vil være vanvittigt at forbyde, siger han til Kristeligt Dagblad.
Anledningen er en sag fra Nørre Nissum Skole, hvor en skoleleder afviser at fritage eleverne fra skolens morgensamling, hvor der bedes fadervor. Den ateistiske forening Humanistisk Samfund har indklaget sagen for ministeren, som afviser at tage stilling til den konkrete sag.
Bertel Haarder langer til gengæld ud efter Humanistisk Samfund, som i øjeblikket forsøger at påvirke politikerne til at ændre loven om fadervor i folkeskolen.
– Jeg fornemmer, at ateisterne mener, de skal beskytte muslimerne mod fadervor og salmesang i de danske skoler. Men Humanistisk Samfund kæmper en misforstået kamp for de religiøse mindretal. Det er svært at finde muslimer, som har noget imod folk, der tror. Det er også derfor, vi ser så mange muslimer på de katolske skoler, fastslår undervisningsministeren.
Bertel Haarder tilføjer:
– Jeg ser gerne, at man som på de katolske skoler begynder at bede fadervor. Det er en vigtig del af vores kulturskat, siger han.
sl