Lys og salt – men i praksis

Har du nogensinde tænkt over, hvad det betyder – for samfundet – at du og jeg er kristne?Det vigtigste for os selv er naturligvis, at vi gennem troen på Jesus Kristus får tilgivelse og evigt liv. Vi kunne remse en hel stribe af andre ”fordele” op. Men lad os for en gangs skyld tænke lidt på, hvad det betyder for samfundet, at du og jeg er kristne. For mange har åbenbart glemt det…
Jesus sagde, at vi er lys og salt i samfundet. Men hvad betyder det egentlig – i praksis?

Lyset – skal ud i samfundet

Det er ikke nok kun at tale poetisk om ”lyset i mørket”. Det nytter heller ikke meget at tænde et stearinlys i en kirke, hvis du udenfor gemmer dit indre lys under en spand.
At være lys er noget rent praktisk. Det er til dagligt, vi skal lade det lys skinne, som vi har modtaget – fra det vi læser i Bibelen, gennem kirken, bønnen og fællesskabet.
Vi kan ”lyse” ved stå ved vores kristne værdier, når de angribes. Og ikke fortie det, vi tror, er sandheden.
Verden er formørket af falske filosofier, religioner og politiske ideologier, der bare skaber mere forvirring.
Men jo mørkere det er omkring os, des vigtigere er det, at vi er det lys, der viser vejen frem og lyser op.

Saltet – skal rense samfundet

Men hvad betyder det så, at vi er salt – i praksis?
Saltet giver smag, det renser og forhindrer forrådnelse.
På samme måde kan én enkelt lille kristen i en klasse eller på en arbejdsplads eller i et politisk parti forhindre, at det onde ødelægger. En kunstner og reklamemand kan tilføre inspireret kvalitet og standard – god smag. Osv.
For øjeblikket er vort samfunds og ikke mindst medierne ved at gå i forrådnelse. Det sker, fordi vi kristne er holdt op med at være lys og salt. Samfundet savner den kristne inspiration. Vi må igen sige fra overfor sjofle reklamer, porno og vulgært sprog. Vi må gå imod vold, fremmedhad, dødshjælp, abort, social uretfærdighed, svindel, prostitution, osv.
Alt det, vi selv får lys over.
Det er det, vi er her for.

Af redaktør Henri Nissen