Tidligere muslim bachelor i teologi

Tirsdag den 20. januar fandt en historisk begivenhed sted på universitetet i Århus, da Massoud Fouroozandeh gik til eksamen i Gammel Testamentelig Eksegese. Da professoren kaldte ham ind for at læse karakteren op, rakte han hånden frem og sagde: ”Tillykke, du får et 10-tal og det er første gang, jeg oplever, at en tidligere muslim bliver færdig med en bachelor i teologi.”
Massoud Fouroozandeh, der er tidligere koransanger i Iran, flygtede over bjergene og ud af Iran som 16-årig. Kom til Danmark, hvor han mødte evangeliet og blev kristen. Han og hans familie er fuldt integrerede i Danmark, og han er kirkeleder i Church of Love, en farsitalende migrantkirke med menigheder flere steder i Danmark.
Sideløbende med sin præstetjeneste læser Massoud Fouroozandeh teologi i Århus, og efter at have taget en bachelor i teologi stiler han nu målrettet mod en kandidateksamen.
Bjarne Nederby Jessen