Kirkefusion fejres i Herning

Splittelse heles, når to kirker bliver ét på fredag. Åbenkirke hedder nyskabelsen.I 1996 gik de hver til sit. I 2009 slår de kludene sammen igen. Apostolsk Kirke og Kristent Center i Herning har nærmet sig hinanden i et år.

De fem præster i den fusionerede frikirke Åbenkirke i Herning, fra venstre: Allan Høyer, Niels Peder Hedegaard, Lars Bo Olesen, Thomas Christensen og på skærmen bagved Jens Peder Pedersen.

På fredag den 30. januar indvier de en ny fælles menighed på Olufsgade 10. Åbenkirke hedder nyskabelsen og er en del af Apostolsk Kirke i Danmark.
Åbenkirke inviterer i anledningen til minikonference om ”Kirken som team” lørdag den 31. januar. Og indsætter præster og andre tjenester søndag den 1. februar.
Så er der ingen vej tilbage.
Med fusionen læges nogle af de sidste sår fra en splittelse, som fandt sted I 1996, da Kristent Center meldte sig ud af Apostolsk Kirke i Danmark. Det skete i kølvandet af den såkaldte ”trosbevægelse”, hvor man bl.a. fokuserede meget på præsten som ledende figur.
I dag er der andre toner på tapetet i Olufsgade. Med Åbenkirke bliver ikke blot to menigheder til ét, men menighedernes præster går sammen for at tjene som team. Og den indsigt og erfaring gennem det forløbne år vil de nu fem præster gerne dele på minikonferencen lørdag:
– Åbenkirke er ikke konstrueret efter en tegning på et skrivebord, men er født af flere års fællesskab, bøn og længsel efter Guds indgreb. To menigheder valgte som kulminationen på denne vandring at lægge deres eget ned for at række efter et helt nyt fællesskab – sammen, fortæller præsterne i indbydelsen.
De fem præster er Lars Bo Olesen og Jens Peder Pedersen (tidl. Kristent Center), Niels Peder Hedegaard og Thomas Kristensen (tidl. Herning Menighedscenter under Apostolsk Kirke) og Allan Høyer (tidl. pæst i Lemvig Kristne Center, under Apostolsk Kirke).

Erfaringer fra København

De fem præster vil blive indsat i den nyfusionerede kirke søndag den 1. februar.
Gæstetalere ved mini-konferencen lørdag er Johannes Hansen fra Aalborg, tidl. landleder for Apostolsk Kirke, og Jarle Tangstad fra Kirken i Kulturcentret i København.
Svend Løbner