Debat

Brev fra en tilfreds læser

Udfordringen er for alle. Her findes der inspiration, opmuntring, nyheder, vidensbyrd, debat, rådgivning på både menneskeligt, legemligt og åndeligt plan. Sjove og til tider en god vits. Du behøver ikke at se trist ud hver dag! Kristendom er mere glæde og tryghed end fordomme ifølge Bibelen.
Jeg har holdt Udfordringen lige siden, den blev udgivet, jeg har læst alle de blade, som min hustru ikke har gemt for at komme først, enkelte har jeg først fundet mange år efter.
I Udfordringen kan man følge med i, hvad der sker iblandt Guds folk, både her tillands og i det store udland. Her har jeg læst om bibelske fund, mirakeløse helbredelser. Pionerarbejde blandt Guds folk! Om idoler fra verden, der er blevet kristne eller om, hvad Jesus’ og Guds kræfter har forvandlet i deres liv. Til glade og positive mennesker der selv kan hjælpe andre.
Udfordringen er endda velegnet til at give til mennesker uden for kirken, når du har læst det. Det er der desværre mange kirkelige blade, der ikke er til. De er oftest for indspiste, kedelige og totalt uinteresante.
Jeg kunne skrive meget mere, men vil stoppe for ikke at blive for kedelig.
Allan Fisker
Bentesvej 31, st. th
8220 Brabrand

Ps: Jeg får ikke noget for at skrive disse rosende ord. Jeg er end ikke blevet bedt om at dele min mening derom med dig.
Det er bare synd for dem, der ikke kender bladet.

Næstekærlig i trafikken

”Næstekærlighed – i trafikken” er titlen på en bog, som udkom i 1977. Den er redigeret af sognepræst Svend Aage Nielsen, Toreby, Lolland.
Baggrunden for bogens tilblivelse var, at Svend Aage Nielsen en søndag morgen kort før gudstjenestetid oplevede, at to biler kolliderede lige ud for Toreby kirke. Tre blev dræbt, og to blev kvæstet.
Også i dag kan vi møde potentielle mordere i stort tal på landevejene. På lidt over 14 dage blev flere end 700 spirituspåvirkede bilister og knallertkørere taget i politiets julerazziaer.
Trafikken er et af de steder, hvor egoismen kommer stærkest til udtryk, og spirituskørsel er en direkte trussel på livet.
Bogen er tilegnet trafikkens ofre og slutter med:
Bilistens bøn:
”HERRE, giv mig en rolig hånd og et opmærksomt blik,at intet liv skal blive ramt på grund af min trafik.
Du livets giver, jeg beder, at intet gjort af mig må dræbe eller kvæste livet, som er skabt af Dig.
Frels, HERRE kær, de som nu er med mig i følgeskab, fra chok og lidelse og alle rædselsfulde tab.
Lær mig at bruge motorkraften til de andres gavn, så aldrig fristelser til fart forvolder bittert savn af skønheden i verden; men sådan at det for mig vil give glæden ret at elske næsten på min vej.”

(Fundet i en kirke i England. Oversat fra engelsk af Svend Aage Nielsen.)
Kama Ankjærø
Ny Munkegade 80
Århus C