Jeg vil så gerne hjem nu

– siger Michael Hammer, der efter fire år i fængsel endelig er på fri fod. En spansk menighed støtter ham, beder for ham og giver ham kost og logi.Under et lille spisebord i fængslet i Lima har Michael Hammer skrevet navnene på sin familie.Hver dag, når han sammen med fængslets øvrige fanger har indtaget et måltid ved bordet, har han siddet på den plads ved bordet, hvor navnene var.
Det gav ham en god følelse af ikke at være alt for langt fra dem, han elsker. Dagen efter at han modtog meddelelsen om sin løsladelse, faldt spisebordet sammen og kunne ikke bruges mere.
– Jeg føler, det var et tegn på, at min tid i fængslet er forbi. Der skal ikke sidde andre på det sted ved bordet, hvor jeg har skrevet navnene på dem, jeg holder af.

Ingen hjælp hjemmefra

Efter at Michael Hammer lørdag den 7. februar blev løsladt, er der mange praktiske ting, der skal falde på plads, før han kan komme hjem til Danmark. Hans plan var først at flyve til Bolivia. Her ville han kontakte den danske ambassade og bede om deres hjælp ang. nyt pas , flybillet m.v. Men på grund af uroligerne i Bolivia p.t. har Michael Hammer ændret sine planer og tager i stedet til Equador.
Men hovedproblemet for Michael er, at han stadig ikke har nogen penge og kan derfor hverken komme frem eller tilbage.
-Billetten hjem koster langt over 10.000 kroner, så lige nu er det umuligt for mig at købe en flybillet hjem, da jeg kun har fem hundrede kroner at leve for, forfortæller Michael Hammer til Udfordringen.
– Jeg har fået nogle af mine venner til at ringe til Udenrigsministeriet i København, hvor Borgerservice sidder med min sag. Men her er der ingen hjælp at hente, hvilket undrer mig meget.
Lige nu befinder jeg mig oppe i bjergene udenfor Lima. Her ligger der en lille kirke med en menighed. De spanske kristne fra menigheden giver mig kost og logi, og hver aften beder vi Gud om, at jeg snart må få den hjælp, der skal til for, at jeg hurtigt kan rejse hjem til Danmark, hvor min familie venter på mig.