Linda finaleklar i X Factor

3.800 håbefulde X Factor-talenter er skåret ned til ni finalister. Helt i front er den kristne sanger, Linda Andrews.- Hvis jeg formår at vælge de rigtige sange, så ved jeg, at jeg når finalen.

– Jeg sang ’Power of Love’ med Celine Dion, fordi jeg ville vise dommerne, at jeg kunne synge mega højt og kraftigt. De blev vist også fuldstændig blæst omkuld, sagde Linda Andrews efter sin første audition i DR-interview. Foto: Agnete Schlichtkrull.

Så kækt udtrykte Linda Andrews sin forventning efter den første audition i DR1’s talentkonkurrence X Factor i begyndelsen af januar.
Ved auditionen sang hun Celine Dions ”Power of love” og høstede anerkendelse fra alle tre X Factor-dommere, der sendte hende videre i programmet.
To mio. seere har fredag efter fredag fulgt med ved skærmen og hørt hende frasere og improvisere sig gennem dommerpanelets løbende grov- og finsortering.
De oprindeligt 3.800 håbefulde talenter er siden skåret ned til ni. Og med helt i front blandt solister over 25 år er Linda Andrews.

Kan I formes?

De seneste frasorteringer har fundet sted på såkaldte ”bootcamps”, hvor deltagerne har intensiveret konkurrencen på hotel med deres mentorer.
I Linda Andrews’ kategori bookede 25 sanglærker ind på Lykkesholm på Fyn sammen med Lina Rafn, hvorefter gruppen hurtigt blev barberet ned til fem. Af de resterende checkede to ud igen i fredags.
Tilbage er Linda Andrews og hendes to konkurrenter Claus Seest og Claus Lillelund.
Hotelopholdet har karakter af benhård træningslejr, hvor deltagerne bliver lutret og udfordret personligt. En fase Lina Rafn indvarslede med det indledende spørgsmål:
– I kan jeres musikalske håndværk. Men kan I også formes?

Aktiv i pinsekirken

Linda Andrews, der færdes hjemmevant i tv-shows som
X Factor, Music Award og Melodi Grand Prix, er kirkeligt på hjemmebane i Pinsekirken.

Den 35-årige sanger og sangskriver fra Valby er da heller ikke uvant med eksponeringen foran publikum og tv-seere.
Begivenheder som Danish Music Award, Melodi Grand Prix og Talent 2008 har ligesom ikoner som Carola, Simon Mathew, Søs Fenger og Eran DD nydt godt af hendes klangfulde røst.
Til dagligt er hun korleder for Gentofte Gospel, Copenhagen Gospel Singers, Glostrup Gospel og Gospelkidz Performers.
Sidstnævnte er et tilbud i Københavns Kristne Kulturcenter, hvor Linda Andrews, siden hun var helt, ung har har været aktiv. Især musikken og de unge har her haft hendes opmærksomhed.

Fra Færøerne

Oprindeligt kommer Linda Andrews fra Torshavn på Færøerne, hvor hun i pinsekirken Filadelfia fik smag for musikkens forunderlige verden.
Allerede før hun fyldte 15 år, kunne hendes stemme, der strækker sig over tre oktaver, opleves ved store koncerter.
Som finaledeltager i X Factor kan hun ikke udtale sig til pressen. Men på sin Myspace-profil på internettet fortæller hun om sin drivkraft som sanger.
– Jeg har altid følt en stærk længsel efter at kommunikere via musikken. Og jeg føler, at Gud har udrustet mig med en musikalsk gave, erklærer sangeren, der beskriver sit liv som en fantastisk rejse, hvor Gud er hendes største inspiration.
– Gud har virkelig vist sig for mig og er mere virkelig for mig end nogen sinde. Han er min inspiration og min glæde fastslår Linda Andrews, der samtidig i fredags indviede seerene i, at hun ikke har undgået modgang i tilværelsen.
– Men Gud har hørt min bøn. Og når troen får plads, kan der ske mirakler.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fik et puf af sin datter

Initiativet til at udstille sit gudgivne talent i primetime kom fra to veninder, der uafhængigt af hinanden tilmeldte Linda Andrews til programmet og sendte hende i armene på det berygtede trekløver Thomas Blackman, Lina Rafn og Remee.
Det afgørende puf kom dog fra sangerens ni-årige datter, med ordene:
– Mor, hvis du synes, du er så god til at synge, så meld dig til X Factor.
For Linda Andrews er det dog ikke blot egen succes, der motiverer for deltagelse i det musikalske udskillelsesløb.
Muligheden for at kunne dele noget værdifuldt med publikum vejer også tungt.
– Jeg vil give alt det, jeg har. Jeg ved, at jeg kan synge, men jeg ønsker også at give publikum mere end bare sangen. De skal opleve mit hjerte, fastslår hun på DR’s hjemmeside.