Judith tror ikke på udviklingslæren

Judith Knudsen synes, det er lidt mærkeligt, at Darwins teorier betragtes som fakta i 1G.Judith Knudsen er 17 år og går i 1.G på Haderslev Katedralskole. Hun læser mest engelsk, fransk og psykologi, men bliver af og til konfronteret med evolutionsteorien.– Jeg har altid været kristen og har gået på en kristen friskole og efterskole, fortæller Judith og fortsætter:
– Det var en stor forandring at komme på gymnasiet, hvor lærerne og mange af eleverne ikke havde samme tro som mig. Jeg skulle lige vænne mig til, at de måske gik og bandede lidt. Men alle har været åbne over for, at jeg tror på Gud.

Man bliver nødt til at tage stilling

– Jeg er blevet udfordret en del i min tro, efter jeg begyndte på gymnasiet. Når alle andre ikke tror på det samme som en selv, bliver man nødt til at tage stilling og finde ud af, hvad der egentlig er, man tror på.
Jeg har snakket med nogle af mine klassekammerater om, hvad jeg tror på, og det har været rigtig spændende både for dem og mig selv, siger Judith.
Judith er dog ikke den eneste på gymnasiet, der tror på Gud.
– Der er en del kristne på skolen. Vi er omkring 25 i vores KFS-gruppe (Kristeligt Forbund for Studerende). Faktisk er der to andre kristne i min klasse, så jeg er ret heldig, synes hun.

Evolution er bare en teori, ikke fakta

På gymnasiet bliver alle undervist i evolutionsteorien i en eller anden grad. De, der ikke går på en naturvidenskabelig linie, får kun begrænset undervisning i emnet, men teorien om universets tilblivelse er fast pensum for alle gymnasieelever.
– Jeg har kun haft om evolution i grundforløbet, men jeg synes, det er ærgerligt, at Darwins teorier bliver anset som fakta. Jeg kan huske, at jeg sad sammen med en af mine kristne klassekammerater i en time om evolution. Vi sad og smilede lidt over, at de andre rent faktisk tror på det, fortæller Judith, der egentlig har lidt ondt af sine klassekammerater:
– Det er ærgerligt, at de tror, det er fakta og ikke kan se, at det bare er en teori. Det betyder, at de ikke har indset, at der er andre muligheder og ikke har lært om Gud. Men faktisk synes jeg, det er endnu mere ærgerligt, at skabelsen bliver behandlet som en myte og ikke en teori, der er lige så god som evolutionsteorien.

Tror alle ikke på evolution?

På Hadeslev Katedralskole er der ikke stort fokus på evolution. Det er ikke noget, man taler om dagligt, men det ligger dog i luften, at det er det, de fleste mener er sandheden.
– Vi har ikke talt så meget om evolution og tro i min klasse, men hvis folk spørger om min mening, er jeg altid åben for at snakke, siger Judith.
Judiths klassekammerater kender til hendes tro og forstår hendes grund til ikke at tro på evolution. Mennesker, der ikke kender Judith, reagerer ofte noget anderledes, når hun siger, at hun ikke tror på det, de fleste tager som fakta.
– Hvis folk, der ikke kender mig og ikke ved, at jeg er kristen, hører, at jeg ikke tror på evolution, synes de, at det lyder meget mærkeligt. Reaktionen er tit: ”Hvad? Tror alle ikke på evolution? Hvordan kan man være så naiv at tro på, at der er en eller anden Gud, der har skabt det hele?” Men når de lærer mig at kende, accepterer de det og synes, det er fedt, at jeg har noget, jeg tror på. De fleste er positive, men de kan ikke helt sætte sig ind det, fortæller Judith.

Fokus på Jesus

Judith er glad for de udfordringer, gymnasiet giver, men det er vigtigt for hende at holde sit fokus på Jesus.
– Jeg er med i KFS på skolen, og i min fritid kommer jeg i LMU (Luthersk Missions Unge). Troen på Gud ligger dybt i mig, fordi jeg er vokset op i en kristen familie, og det har gjort indtryk på min tankegang. Jeg sidder ikke konstant og tænker på Jesus i skolen, men hvis nogen bander, eller jeg hører noget, der går imod min tro, så popper det lynhurtigt op, fortæller hun.
Til de mange andre kristne unge, der går på gymnasiet eller lignende, har Judith et godt råd:
– Læs i Biblen. Vend det du læser i hovedet, og husk på, hvem det er, der styrer. Jesus er sandheden, evolutionen er bare en teori!

Mere om Darwin her