Hammer blev løsladt

Michael Hammer fra sidste uges forside af Udfordringen er pludseligt blevet løsladt før tiden fra et sydamerikansk fængsel. Men han har ikke penge til hjemrejsen.Michael Hammer som har siddet fængslet for narkosmugling i fire år i ét af verdens mest brutale fængsler, som ligger i Lima, Sydamerika, blev løsladt i lørdags, den 7. februar.Michael Hammer blev i 2005 taget i lufthavnen i Lima for narkosmugling. Han fik en dom på syv års fængsel. Men på grund af god opførsel blev dommen efter et år reduceret til ”kun” at vare fire år.
De fleste af Michael Hammers lommepenge er gået til at betale en spansk advokat, som måned efter måned har siddet og behandlet hans løsladelsespapirer. Men på trods af de mange penge, som advokaten har fået, er der i lang tid intet sket. Sagen er blevet udskudt og trukket i langdrag.
Efter at Udfordringen i sidste uge bragte et telefoninterview med Michael Hammer, er mange kristne i Danmark gået i forbøn for Michael Hammers løsladelse. Og i lørdags blev Michael Hammer løsladt. Efter fire år i helvede kan han træde ud i friheden.
Michael Hammer har endnu ikke penge til flybilletten hjem, men han er i fængslet blevet kristen og tror, at han på en eller anden måde får de penge, det koster at flyve hjem fra Lima til Danmark.
Han glæder sig til at gense sin familie, som han ikke set set i fire år.
– Jeg er Gud dybt taknemmelig for, at jeg nu bliver løsladt. Det er næsten for godt til at være sandt, siger Michael Hammer med gråd i stemmen.
– Jeg siger tak til alle de kristne i Danmark, som har bedt for mig. Det er helt fantastisk, at jeg nu er en fri mand.