At være en mand efter Guds hjerte

Da Thomas var 13 år, viste Gud ham i et syn, at han skulle stå på en scene og prædike for 10.000 mennesker. Men stammen og usikkerhed fik ham til i første omgang at ignorere synet. I dag oplever Thomas Guds kraft til helbredelse og frelse i sin tjeneste som præst og prædikant.

Præst Thomas Christensen prædiker her i kirken Åben Kirke København, som han sammen med sin hustru Christina er leder af. Foto: Henrik Bo Olesen

Det er som regel ikke de dygtige, de veltalende, Gud vælger, når han ansætter nogen i sit rige. I langt højere grad er det dem, verden ikke regner for noget, dem der kommer til kort i deres formåen. I det her tilfælde valgte han en usikker knægt, der under hele sin opvækst var blevet drillet på grund af sin stammen, og hvis største frygt var at stå frem og sige noget foran forsamlinger.

– Der var ikke noget værre, end når læreren i søndagsskolen bad mig rejse mig op og citere et salmevers foran mine kammerater. I samme øjeblik jeg åbnede munden, begyndte jeg at stamme  og alle grinede og pegede fingre ad mig – det var ydmygende, og jeg hadede det som pesten, fortæller Thomas Christensen.

Da han var 13 år, deltog han i den årlige sommer camp i Mariager, hvor Gud viste ham et syn.

– Jeg så mig selv stå oppe på en scene og prædike foran 10.000 mennesker, men på grund af min usikkerhed og min stammen ignorerede jeg synet. Jeg ville hellere lave musik end at stå og prædike, så jeg vendte tilbage til mit lille øvelokale, hvor jeg i fred og ro kunne sidde og lytte til mine LP`er.

Thomas var på trods af sin usikkerhed en mand efter Guds hjerte, og når Gud ønsker at bruge os til noget, så er det fuldstændig lige meget, hvilke fejl og mangler vi har, for det er Ham, der gør os i stand til at gøre det Han ønsker, vi skal gå ud og gøre.

Thomas stammede, nu er han taler og præst i Åben Kirke København. Foto: Daniel Overbeck

Desperat

Ved Guds hjælp stammer Thomas ikke mere, og frygten for at stå frem foran mange mennesker og sige noget, er forsvundet. Han har gået på bibelskole, er blevet præst, og i dag rejser han rundt i hele verden og forkynder evangeliet om riget foran tusindvis af mennesker.

Hans opgave er ikke kun at forkynde Guds ord, men også at fortælle så mange som muligt om, hvem Gud er – at Han elsker mennesker og at Hans kraft til helbredelse er tilgængelig.

– I maj måned 2012 deltog jeg i en konference med evangelisten Randy Clarke, som har en stor helbredelsestjeneste. Efter at have været sammen med Randy, begyndte dem jeg bad for at blive helbredt, men med tiden gled det helt ud i sandet, og miraklerne forsvandt, ingen blev helbredt, fortæller Thomas.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Randy bærer en stærk tjeneste, helbredelse, kundskabsord, profetisk osv., – og hans salvelse ”smitter” af på dem, der deltager i hans møder, og det bliver lettere at gøre noget med åndens gaver. Men hvis du vil vandre i gennembrud, må du selv søge Herren, fortæller Thomas, der i dag er præst i Åben Kirke København.

– Jeg var nu så desperat og sulten efter at helbredelser måtte blive vedvarende og konstante, at jeg brugte næsten et år på at søge Gud. Jeg var altid i bøn og tilbedelse, lyttede til lovsang og tilbragte masser af timer sammen med Helligånden.

Vigtig rejse

I april 2015 oplevede Thomas det første gennembrud hvad angår helbredelser – det skete i et fly til Sicilien.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Midt i min intense søgen efter Gud, er der en profet fra England der kontakter mig og siger:

”Herren ønsker ikke at vise dig hele vejen, men vil tage dig med på en rejse, hvor du lytter til Ham, og Han leder dig skridt for skridt.” Kort tid efter profetien bliver jeg ringet op af min ven, en præst fra Sicilien, der inviterer mig til at komme og prædike.

– Jeg sagde ja tak til invitationen, pakkede mine ting og bestilte en flybillet til Sicilien. Da jeg kom ind i flyet, satte jeg mig på min plads og så frem til, at jeg kunne sidde og slappe af, fortæller Thomas.

– Men under flyveturen er der pludselig en stewardesse, der går rundt blandt passagerne i håbet om, at der er en læge til stede – en kvinde om borde på flyet er kollapset og ligger nu ligbleg på sædet – lige foran mig. ”Thomas, du kender en læge”, er der en stille indre stemme, der siger.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg vidste, at det var Guds stemme, men hvis jeg skal være helt ærlig, så følte jeg mig ikke klar til at bede for nogen den dag, men Gud var klar, og han ønskede at bruge mig – ikke om lidt, men nu.

– Jeg rejser mig op, henvender mig til flypersonalet, fortæller at jeg er præst og at jeg mange gange har bedt for syge. De viser mig hen til kvinden, og straks går jeg i gang med at bede.

Et par sekunder efter, at jeg har sagt Amen, begynder farven at strømme tilbage til kvindens ansigt, hun åbner øjnene, rejser sig op og siger, hun har det godt.

Blinde ser

Thomas sender en sms til sin ven i Sicilien og fortæller, hvad han har oplevet i flyet, og at han nok bliver lidt forsinket. Historien bliver lagt ud på Facebook, og vennen skriver i sit opslag, at hvis nogen er syge, kan de komme til mødet om aftenen og blive helbredt.

– Den aften i Italien var Guds kraft virksom, og der skete det gennembrud, som jeg i lang tid havde bedt om og tørstet efter. Alle, jeg bad for, fik et møde med Gud og blev sat fri fra det, de i årevis havde været forpint af, fortæller Thomas.

I maj 2016 sender Gud igen Thomas ud på en rejse.

– Rejsen denne gang går til Tanzania, hvor jeg oplever, at blinde ser, og døve hører. At bede for en blind, der efter forbøn for første gang i sit liv kan se, er en stor oplevelse. Her beviser Gud, at hans ord er sandt, for Han er virkelig i stand til at skabe det, der ikke er til, så det bliver til – Romerbrevet, 4,17

– Jeg kan ikke beskrive med ord hvor taknemmelig og beæret jeg er over at få lov til at blive brugt af Ham.

Gud og Corona

Hvis Gud er så kærlig og hjælpsom en Gud, som du rejser rundt og fortæller hele verden, hvorfor tillader han så Corona, der lige nu spreder sig med lynets hast og har store konsekvenser for en stor del af verdens befolkning?

– Ja, og hvorfor tillod Gud, at min svigerfar, som var det menneske, der betød allermest for mig, for nylig døde af cancer? Og hvorfor skal jeg leve med ulidelige smerter hver eneste dag i min hånd? Og hvorfor lider min datter af kronisk migræne efter et voldsomt overfald?

– Jeg vil gerne have svar på alt det, men jeg ved, at først når jeg engang står ansigt til ansigt med Gud i evigheden, vil jeg få et svar.

Frygt ikke

– Jeg kan med sikkerhed sige, at det ikke er Gud, der har givet os Corona-epidemien. Men kriser er som regel noget, Gud bruger til at vise, hvem han er. Han ønsker, vi skal opleve, at han ikke er en vred Gud, der, som mange tror, straffer os, men at han er en kærlig Gud, der ønsker at hjælpe os.

– Mange af dem, der er smittet med Corona, sidder lige nu i karantæne, isoleret og afskåret fra dem, de elsker og holder af. Det er uden tvivl en udfordring, og det må være svært, men ensomheden er også en mulighed for, måske for første gang nogensinde, at overveje, om Gud eksisterer.

Jeg er sikker på, at dem, der rækker ud efter Ham og beder Ham om at komme, dem vil han tage i sin hånd og sige: Frygt ikke, fortvivl ikke, for jeg er din Gud – jeg står lige her, og jeg vil styrke og hjælpe dig.

– Det eneste vi skal gøre for at få alt det, Gud så gerne vil give, er at vende os om til ham og bede ham om at tage styringen i vores liv.