Ny formand for Indre Missions 2000 unge

Før gik han rundt på teencamp og skældte ud med et baseballbat. I dag diskuterer han med de unge som deres ven og forbillede.

René Brorson

René Brorson er ny landsformand for Indre Missions Ungdom. Han er 37 år og forstander på Søndbjerg Efterskole, er dansklærer og har en solid bachelorgrad i teologi i bagagen.
Og måske det vigtigste: han har flyttet sig i forhold til de unge, fortæller han til Indre Missions Tidende:
– Jeg var leder på teencamp i ni år og var den, der gik rundt med et baseballbat og var den irettesættende. Da jeg blev efterskolelærer, fandt jeg ud af, at jeg ikke havde forstået de unge. De skriger efter forbilleder og nogle, der kan udfordre dem i deres meninger, og vi er nødt til at behandle unge forskelligt, siger René Brorson.
Den erfaring skal bruges i IMU, som han selv har deltaget i som ung:
– Det har været med til at forme mig og bevare mig i troen, siger han.

IMU kan levere varen

Og derfor ser han gerne de indremissionske unge fortsætte i bevægelsen. Der er 2274 unge fordelt på 80 IMU-afdelinger.
– Tærsklen fra IMU til IM er stor, siger han. – En anden udfordring er, at mange unge er tiltrukket af f .eks. Dansk Oase.
Han mener dog, IMU sagtens kan levere varen:
– De to F’er, fællesskab og forkyndelse, er det vigtigste i arbejdet. Fællesskabet skal kunne rumme det enkelte individ, også når det slås med problemer. Og i forkyndelsen behøver man ikke bekymre sig om indholdet, når Bibelens troværdighed, Jesu sandhed og Paulus’ ægthed er der. Så kan man se på, om formidlingen kan gøres anderledes, siger René.

Skriver og oversætter

Og han har rig erfaring i bagagen. Før han kom på Søndbjerg Efterskole, var han lærer på Grejsdalens Efterskole i seks år. Han har tidligere været journalist på Indre Missions Tidende, ungdomsforkynder, postbud, skiltedesigner og idémand på en bibellæseplan for unge fra 17 til 24 år.
– Jeg kan godt lide at skrive. Jeg har skrevet musicalen på skolen og oversat en roman fra engelsk til dansk for nogle år siden. Musikken lader jeg andre om, siger René.
En anden hobby er film, som han gerne anmelder. René er fast anmelder på sitet filmogtro.dk.
»De levende billeder er for mig en inspirationskilde. På computeren har jeg et kartotek, som jeg bl.a. kan bruge til at finde filmklip frem, der er gode at bruge i forkyndelsen.
Han ser frem til at trække i arbejdstøjet som formand og glæder sig på flere planer til at komme i gang.
– IMU står over for en udfordring, for det er fremtidens Indre Mission. Vi skal forsøge at være en bevægelse, der kan rumme de 15-25-årige.
René Brorsøn bor i Thyholm med sin hustru Helle og parrets fire børn.
/sl