Med netværk skal man kirke bygge

Det oplevede 250 deltagere fra 28 menigheder på Oases lederkonference.Super dygtige undervisere. Herligt fællesskab med kirkeledere. Det var resultatet af Dansk Oases lederkonference forrige weekend.

Helle Pahus fra Hjallerup havde brug for netværk, og det fik hun.

– Jeg har fået en større forståelse for, hvordan netværk fungerer, fortæller Peter Glistrup, der er sognepræst i Betlehemskirken på Vesterbro i København.
– Jeg gik meget efter at snakke med en person, som står i samme situation som jeg selv, og det fandt jeg, fortæller Helle Pahus, sognepræst i Hjallerup. – Der var også meget god undervisning. Men det var netværket, jeg gik efter, pointerer hun.
Der var 250 deltagere på lederkonferencen på Herlev Gymnasium ved København. De kom fra de 21 menigheder og fællesskaber i Dansk Oases netværk, og yderligere syv menigheder havde sluttet sig til.

Buddies

Og deltagerne fik både værktøjer og åndelig opmuntring med sig, fortæller konferencekoordinator Natalie Videbæk Munkholm:
– Der var højt kvalificerede undervisere, og mange blev betjent gennem forbøn, fortæller hun.
Ved ankomsten blev deltagerne koblet sammen med en ”buddy”, dvs. en anden af deltagerne:
– Her skulle de dele forventninger ved konferencens start, og ved afslutningen mødtes de igen for at tjekke, om de havde opnået forventningerne, fortæller Natalie.
Helle Pahus fra Hjallerup var glad for at blive koblet på en anden person konferencen igennem, så hun ikke stod alene med sine refleksioner undervejs:
– Jeg blev koblet på en anden sognepræst, og det var meget givtigt at snakke med ham, fortæller hun.

Super prof

Lederkonferencen blev en øjenåbner for mig, fortæller sognepræst Peter Glistrup fra Betlehemskirken.

Dansk Oase havde i år valgt at invitere en erhvervsleder med speciale i netværk, Tore Wanscher fra Wanscher & Nielsen:
– Han var super prof, og jeg fik meget ud af det, fortæller Peter Glistrup. Det er vigtigt, at dem, der kommer i kirken, ikke blot deltager i et arrangement, men kommer med i et netværk, fastslår han.
At kirke først og fremmest er fællesskab?
– Ja, at man indgår i netværk med hinanden. Det blev en øjenåbner for mig.
Hvad er et godt netværk?
– At man ikke kun er med i kirken for at få noget ud af det, men også for at bidrage til andre. Det er udfordring for os ikke at være så behovsorienterede. Jeg håber, vi som kirke kan være mere end det. At folk ikke kun kommer for at få viden, men kan trække på ressourcer og blive betjent og også selv tage del og bidrage til fællesskabet.