Mindre tv-tid til kristne

Idébaserede tv-poducenter får ikke så meget sendetid på det ny digitale net som antaget.Kristne tv-stationer havde håbet på 10 timers sendetid i døgnet, når tv-signalet bliver digitalt den 1. november. Men nu ser det ud til, at mediepolitikerne på Christiansborg kun vil tildele tre timer i døgnet til såkaldt idébaseret tv.

Tore Pansell vil lave kvalitets-tv, uanset antal sendetimer.

– Det er jeg naturligvis ked af, siger direktør Tore Pansell fra Copenhagen Media Facility, der bl.a. producerer programmer for den kristne tv-station KKR-TV.
– Vi havde håbet på 10 timer i døgnet, men dette er politik. Og vi kan ikke tage noget for givet, før det er endelig besluttet. Og det er det ikke endnu.
KKR-TV var den kanal, der først brød Danmarks Radios monopol for 25 år siden. Med det nye digitale sendenet kan stationen blive landsdækkende.

20 timer fri

Når det nuværende analoge sendenet forsvinder den 30. oktober, vil danskerne kun kunne se DR1, DR2 og TV2, hvis de har digitale modtagere. Til gengæld får de en ekstra fjerde kanal, som skal sende reklamefri public service-tv. Her vil kun fire timer være optaget på forhånd. Resten af døgnets timer er fri.
Og her har idébaserede tv-producenter – inklusive de kristne – håbet på at få en stor del af kagen:
– Vi havde håbet på 10 timer i døgnet, men nu ser det ud til, at der er lavet en overenskomst, hvor der kun bliver afsat 3 timer i døgnet til idébaseret tv, siger Tore Pansell.
Resten skal efter sigende gå til lokalproduceret tv.
– Det er ærgerligt, men helt sikkert er det, at vi kommer til at gøre det godt med de timer, vi får til rådighed, siger Tore Pansell.
Den næste diskussion bliver så: Hvilket tidspunkt på døgnet bliver idébaseret tv lagt.
– Hvis vi får et godt sendetidspunkt, kan vi endda nøjes med en enkelt times kristen tv i døgnet. Så der er mange puslebrikker, der skal falde på plads, slutter Pansell.