Nye religiøse grupper pibler frem i Danmark

Der er 130 grupper – helt fra satanister til kristne.Der findes cirka 130 nyere religiøse grupper i Danmark og op mod 50.000 involverede, anslår René Dybdal Pedersen, ph.d. i religionsvidenskab ved Aarhus Universitet.

Folkekirken har været for sløv, mener René Dybdal Pedersen.

– Der kommer hele tiden mange nye grupper, men det er dog i det små. Det kan være en gruppe på ti personer, der deltager i en religiøs aktivitet sammen, fordi de finder ud af, at de har en anden indsigt, siger René Dybdal Pedersen til gratisavisen Urban.

Meget forskellige

De religiøse grupper er meget forskellige og tæller lige fra ‘I Mesterens Lys‘, som har Jesus i centrum, til Satanisk Forum, Hekselogen Isikaja eller Den Forenede Gamle Druideorden.
– Grunden til, at de nye grupper har god vind i sejlene, er, at de traditionelle, store religioner, Folkekirken for eksempel, har været sløve og utidssvarende – ligesom en supertanker, der har svært ved at ændre retning, siger René Dybdal Pedersen.
/sl