Selvransagelse hos Evangelist efter tv-kritik

Evangelist går nu børns forhold i organisationen efter i sømmene efter DR-udsendelse. I DR’s nyhedsmagasin 21Søndag fik de to omstridte bevægelser Evangelist og Faderhuset en røffel af Børns Vilkår for magtmisbrug mod børn.

Evangelistledelsen opfordrer nu forældre til at snakke med deres børn om deres oplevelser. Her er en baby med til Bønnenat.

Børns Vilkår arbejder ifølge DR med 44 sager fra Faderhuset og 3 fra Evangelist.
Evangelist protesterede umiddelbart efter udsendelsen den 8. marts mod at blive blandet sammen med de ”torturlignende tilstande” i Faderhuset og overvejede at lægge sag an mod DR. Det har de dog siden droppet.

Kontakter Børns Vilkår

I stedet har Evangelist nu rettet henvendelse til Bente Boserup, leder af rådgivningen i Børns Vilkår, for at få flere informationer. Det er endnu ikke lykkedes.
Samtidig er det nu tid til selvransagelse i organisationen. 21Søndag fortalte om børn i Evangelist, der angiveligt er bange for at fortælle, hvad de tænker, for så vil de voksne skrige dem ind i hovedet og drive dæmoner ud.
– Uden at kende essensen af historierne, har vi i organisationen valgt at opfordre de forældre, som vi har kontakt med, til at være særligt opmærksomme på deres børn og snakke med dem om de ting. Vi er kede af, at det er kommet så langt, at nogen har måttet kontakte Børns Vilkår. Vi ønsker jo alle det bedste for vore børn, lyder det i en pressemeddelelse.
Evangelist kritiseres ofte for at bruge bøn og faste i stedet for medicin i afvænning af misbrugere. Nu er de villige til at inddrage professionel hjælp:
– Vi ser os selv som et alternativ til det etablerede system, og vi indhenter gerne professionel hjælp, når der er brug for det, skriver de.