Tre svenske kirkesamfund vil danne et nyt

SVERIGE – Baptistsamfundet, Metodistkirken og Missionskirken i Sverige fremlagde i sidste uge et dokument, der kan blive grundlag for at danne et helt nyt kirkesamfund.Dokumentet, der har titlen ”Vejen videre”, indkredser både en række bud på en teologi for 2000-tallet, det nye kirkesamfunds selvforståelse som kirke og forpligtelsen til at tjene Gud i verden.
– Vi vil være en kirke, der svarer på spørgsmål, folk stiller, siger Olle Alkholm (billedet), der er missionssekretær i Missionskirken og talsmand for en af arbejdsgrupperne bag initiativet, til den svenske avis Dagen.
Arbejdsgrupperne, der fik deres mandat fra kirkernes årskonferencer sidste år, understreger, at målet ikke er at nedlægge tre historiske kirkesamfund, men sammen at bygge noget nyt.
Planerne er dog kun foreløbige og skal selvsagt have opbakning fra de respektive kirkesamfunds baglande.
levi