Åben religionsdebat i Kolding

Muslimsk imam og kristen biskop udfirdrer hinanden ved åbent møde om venskab og integration i Kolding.Biskop Steen Skovsgaard og Imam Naveed Baig udfordrer hinanden fredag d. 24. april i Kolding. Begge har markeret sig markant på scenen i debatten om kristne og muslimer i Danmark. – Muhammedkrisen har vist, at fjendskab både skader vores lands fremtid, og integrationen af fremmede mellem danskerne. Derfor er det en vigtig ting, at vi går langt med den gode tone, fortæller initiativtageren til mødet, Kamalesh Biswas.
Han er formand for Koldings Integrationsråd, har været med i bestyrelsen for Frivillighuset under Dansk Flygtningehjælp.
I en tid med større og større splittelse mellem muslimer og kristne, danskere og indvandrere, inviterer Tværkulturelt udvalg i Kolding provsti og Kolding Kommunes Integrationsråd alle interesserede til dialogmøde om Islam og kristendom med hospitals- og fængselsimam Naveed Baig fra København og Lolland-Falsters stifts biskop Steen Skovsgaard fra Nykøbing Falster i panelet.
Fredag d. 24. april kl. 19 skal de to duellere og drøfte udfordringerne mellem kristne og muslimer i hallen på Munkensdam Amtsgymnasium, Tøndervej 100 i Kolding over temaet ”venskab og integration”.
– Når der er så meget splittelse i vores samfund, dur det ikke, at vi bare står firkantet fast på vores eget, fortæller Biswas. Derfor er det utroligt vigtigt at alle parter bøjer sig ind mod hinanden. Vi er nød til at være lydhøre og vise respekt for hinanden, for hvis vi søger venskabet med hinanden, vil alle stridigheder gå i glemmeboksen, fortæller Kamalesh Biswas.
Og han taler er erfaring. Blandt andet i konfliktarbejdet som fredsmægler i Indien mellem to stammefolk, hvor hans eget liv indimellem var i stor fare.
Flere etniske foreninger er med i arrangementet, og derfor er der både lavet plakater på somalisk, bosnisk, arabisk og dansk.