De fattige har I altid hos jer…

I dette nummer bringer vi nogle artikler om kristent hjælpearbejde blandt hjemløse og prostituerede m.fl. på Vesterbro.Der findes masser af godt kristent arbejde blandt samfundets tabere og mest udsatte mennesker. Ægte kristne har altid taget sig af de udsatte. Ikke blot fordi Jesus Kristus selv gjorde det, da han levede på jorden. Men nok mere fordi ægte kristne ser verdens behov med de samme øjne, som Jesus. For han lever med sin ånd i dem, der tror på ham.
Den store tyske forfatter og Nobelpristager, Heinrich Böll, sagde engang: ”Jeg vil hellere leve i den dårligste kristne verden, end i den bedste ikke-kristne. For i den kristne verden er der altid plads til de svageste.”
Pjalteproletariatet, som de socialistiske ledere opgivende kaldte de håbløse. De hjemløse. De udstødte.
Faktisk var en af Moder Teresas værste modstandere i Calcutta en britisk journalist, som mente, at man skulle forandre samfundet i stedet for at tage sig af de fattige.
Det lyder klogt, men i praksis bliver samfundet aldrig så forandret, at der ikke er brug for næstekærlighed. Statistisk nytter det ikke. Men som Moder Teresa stædigt fastholdt, så nytter det for det éne menneske, som vi hjælper.
Jesus forudsagde, (i Markus 14,7) at ”De fattige har I jo altid hos jer, og når I vil, kan I gøre godt mod dem; men mig har I ikke altid.” Det var et svar til Judas, som var forarget over, at en prostitueret hældte sin dyre parfume ud over Jesu fødder.
Ja, de fattige og udstødte er der altid – desværre. Selv i det bedste danske velfærdssamfund. Men lad os som kristne huske eftersætningen ”og når I vil, kan I gøre godt mod dem”. Også i dag er der brug for kristent-socialt arbejde, hvor hjertet er med. Det handler ikke kun om penge, men om både ånd, sjæl og krop.

Af redaktør Henri Nissen