Gør kærlighed seende?

En bog om at leve – og investere – i parforhold.”LYKKEN er, at der er nogen hjemme, når jeg kommer hjem. LYKKEN er at blive forældre. LYKKEN er, at du har valgt at leve dit liv med mig. LYKKEN er, at du regner med mig. LYKKEN er, at vi bliver ved med at sige ja til hinanden.” Sådan skriver Birgitte og Poul Nygaard i en ny bog om at leve i parforhold, og et af deres væsentligste budskaber er, at ”vi har et fælles ansvar for vores familie, og at vi er forpligtede, når vi har valgt hinanden”.

Brugsbog af erfarent ægtepar

Bogen er en brugsbog, og forfatterne brænder for temaet og er båret af en optimisme og tro på, at det kan nytte at tænke sig om og investere i et parforhold. Birgitte, der er pennefører på bogen, er pædagog og familieterapeut, mens Poul er praktiserende læge. Sammen arbejder de i forhold til andre med ægteskabet ved foredrag og kurser, ligesom de beskæftiger sig med sorggrupper, specielt i forbindelse med det at miste, og de laver samværsweekender for pårørende til indsatte i fængsler. Desuden har de en masser erfaringer fra deres eget ægteskab at bygge på.
Og så er de kristne og siger, at det er vigtigt for dem at ”fornemme Guds kærlighed og blive bevidste om, at han ser forbi alt det naragtige hos os. Vi er i orden, som vi er med alle vores fejl og svagheder, og vi er alle værd at elske”.

Forfatterparret Birgitte og Poul Nygaard
Helligånden til hjælp

Forfatterparret lægger stor vægt på relationer og siger, at ”relationer kræver opmærksomhed, tid og pleje, og vi skal respektere hinanden, vise tillid og engagere os. Jo bedre vi forstår os selv og den anden, jo bedre mulighed har vi for at skabe den gode og varige relation”. Og så er det vigtigt for dem at sige, at de som kristne ved, at ”i ægteskabet har vi Helligånden til hjælp, vi er ikke kun os to”.

Kan varmt anbefales

Det er en grundig bog, der kommer vidt omkring, og den er bestemt værd at gæste også for sådan én som mig, der har levet i et godt og lykkeligt ægteskab i foreløbig 46 år. Bogen kan varmt anbefales til alle ægtefolk, uanset om de har været gift i kort tid eller i lang tid. Man kan stadig lære nyt eller få nye vinkler.
Men det er ikke en bog, der bliver solgt på forsiden, som er meget kedelig. Man skal dog ikke lade sig slå ud af det. Køb eller lån bogen, og læs den. Alene eller sammen med ægtefællen. Højtlæsning er en god ting i ægteskabet, så hvorfor ikke læse den højt for hinanden?

Birgitte og Poul Nygaard:
Kærlighed gør ikke blind
– En bog om at leve i
parforhold
159 sider • 199 kr.
Unitas