Hele verden beder

220 lande er med i Global Day of Prayer. I Danmark ventes 10.000 at bede Pinsesøndag.Det begyndte med 100 bedende kristne i 2005. I år ventes op mod 10.000 danskere at sætte Pinsesøndag den 31. maj af til bøn.Global Day of Prayer er ikke kun vokset til at omfatte kristne fra alle verdens 220 lande. Også i Danmark har ideen fænget, og kristne samles på høje og torve over hele landet for at bede for Danmark og for verden.

Spæd start

– Bøn kan samle kristne på tværs af kirkeskel, og det har helt sikkert Guds velbehag, udtaler Kirsten Nielsen, der sammen med sin mand Per var med til at indføre konceptet i Danmark i 2005. Dengang samledes kun 100 forbedere i Randbøl Bibelcenter mellem Vejle og Billund. Sidste år blev 15.000 bedefoldere revet væk, og i år mærkes en endnu større tilslutning, fortæller Kirsten Nielsen.
Hun glæder sig over det brede spekter af kirker og organisationer, som har tilsluttet sig Global Day of Pryaer, bl.a. Womens Aglow, Kirkernes Integrations Tjeneste og Bedehus Danmark.
Bedeguider og plakater er sendt ud til 78 steder, og 4.000 bedehæfter er trykt. Med et hæfte pr. familie bliver det til over 10.000 forbedere.
Således vil der pinsesøndag være bedesamlinger på Skamlingbanken ved Kolding, på Signalbakken i Aalborg, på Knudemosebjerget i Herning, på Frøbjerg Bavnehøj på Fyn, og på Rådhuspladsen i København. Og i Århus og Horsens er man også med.

Gud vil læge landet

– Det er fantastisk, at vi har fundet hinanden på denne måde. Derved opfyldes løftet fra Bibelen, at når vi omvender og ydmyger os, beder og søger Gud, så vil Gud høre vores bøn og læge vores land, fastslår Kirsten Nielsen.
Global Day of Prayer begyndte år 2000 i Sydafrika, og allerede i 2004 var der bøn i alle afrikanske lande. Fra 2005 øgedes bønnevækkelsen til 122 lande verden over, og i 2006 samledes ca. 250 millioner kristne i 198 lande til omvendelse og bøn.
For en måned siden var 213 lande registreret som deltagere i Global Day of Prayer. De eneste, der manglede var Andorra, San Marino, Bahamas, De Britiske Jomfruøer, Diminico, De Amerikanske Jomfruøer og St. Pierre & Miquelon. Men nu er de også med. Dermed er hele verden dækket.
Den kristne satellitkanal GOD TV sender live fra begivenheden og starter i Hong Kong om morgenen, går videre til Abidjan på Elfenbenskysten om eftermiddagen og slutter i byen Bella Horisonte i Brasilien sen aften.
Se, hvor der er bøn på Globaldayofprayer.dk.