Karsten vil gøre det usynlige synligt

Det er nu 10 år siden, Karsten Auerbach fra Faaborg startede egen virksomhed med kunst og konsulent-ydelser.Den 13. til 24. maj fejrer han det med en udstilling i Faaborg, som både viser malerier fra de 10 år og en serie helt nye akryl- og akvarelbilleder.
– Når vi har lyttet til så mange ord og sandheder, at vi ikke hører dem mere, kan det være frugtbart at tage en omvej omkring andre sprog, dem, vi kalder kunst, siger han.
– Jeg mødte troen i en tid, hvor teatret, dansen og kroppens sprog fandt plads i kirkens udtryksformer. Det blev jeg meget engageret i gennem flere år. Men fandt også ud af, at jeg mere er maler end danser.

Et af Auerbachs værker kaldet ”Mellemtiden”.

Så var det, jeg fik lov at optræde med at male sange, foredrag og prædikener – både i folke- og frikirker og hos katolikkerne. Jeg kalder det ”visualisering” – altså at gøre usynlige, abstrakte og åndelige begreber synlige og håndgribelige på lærredet.
Det var først under et sabbatår med et ophold på en UMO-skole i New Zealand, Karsten fik mod til at tro på drømmen til at arbejde fuldtids med billedkunsten. I 1999 begyndte han at male på konferencer og seminarer for en lang række private og offentlige virksomheder, bl.a. HTH, Maersk, COOP og Vækstfonden.
– Min dybeste drivkraft er stadig at fortælle om det kærlighedsforhold mellem Gud og os mennesker, som jeg lever af og tror på, siger Karsten Auerbach.