Børn fra Tjernobyl til Bornholm

Børn, som er stråleskadede efter atomkatastrofen i Ukraine kommer igen i år på tiltrængt ferie på Bornholm.For 12. gang indbydes stråleramte børn fra Tjernobyl til Bornholm i sommer. En stor flok entusiastiske mennesker står parat til at tage hånd om børnene. Og masser af virksomheder er klar med naturalier og anden hjælp til de 40 børn, som forventes at komme. Lejren holdes på Peterskolen fra lørdag den 4. til lørdag den 25. juli. Arrangør er Operation Tjernobyl-børn Bornholm i samarbejde med Skandinavisk Børnemission.

Ulykken rammer stadig

Ved ulykken på Tjernobyls atomkraftværk i foråret 1986 skete et alvorligt udslip af radioaktivitet. Følgerne var en katastrofal forurening i store dele af Ukraine og Hviderusland. Følgerne herfra opleves stadig, og børnene er de uskyldige ofre, som må lide under et svækket immunforsvar med deraf følgende svagheder og sygdomme.
Eksperter indenfor strålehygiejne vurderer imidlertid, at en måneds ophold i et strålefrit område med frisk luft og en ernæringsrigtig kost, vil kunne genopbygge det.
/sl