Irakisk evangelist udvist fra Sverige til Mosul

SVERIGE – Helal Jacob Najiam tilhørte i Irak den syrisk ortodokse kirke og virkede i landet som evangelist allerede under Sadam Hussein. I 2008 blev han udsat for mordforsøg og flygtede via Tyrkiet til Sverige.Den 3. maj fik han af Migrationsverket i Sverige imidlertid besked om, at Mosul-området, hvor familien stammer fra, anses som sikkert. Derfor har de svenske myndigheder nu besluttet, at han og familien skal udvises.
Ifølge avisen Dagen er Helal Jacob Najiam overbevist om, at han ikke vil overleve, hvis han sendes tilbage til Irak.
– Mange ved, hvem jeg er, ligesom der findes irakere i Sverige, der har set mig og kan kontakte dem i Irak, der vil mig til livs, siger den irakiske evangelist, der har appelleret Migrationsverkets afgørelse.
levi