Fredskonference i Congo

Rune Edvarsen fra Sarons Dal bruger sit kendskab til Congo til at arbejde for fred i landet.I sidste uge samlede Rune Edvardsen fra Sarons Dal 40 oppositionsledere og 100 pastorer til en fredskonference i det konfliktramte Congo.

Rune Edvardsen med oprørsgeneral Laurent Nkunda (i midten). I sidste uge samlede han 40 oprørsledere og 100 pastorer i Congo.

Gennem flere år arrangerede Rune Edvardsen fredskonferencer for sin far, Aril Edvardsen.
– Jeg har stor beundring for de resultater, min far opnåede ved at bringe religiøse ledere i områder med store modsætninger sammen, siger Rune Edvardsen og peger på lande som Sudan, Gaza og på Zanzibar.
– Personligt vil jeg fokusere mere på at bringe politiske aktører til bordet, sådan som jeg gjorde i Congo, sier Rune Edvardsen, hvis konference blev afviklet fra den 9. til 13. juni.
Efter mere end otte års arbejde i Congo med flere ture til landet hvert år er Rune Edvardsen godt kendt med forholdene i det konfliktramte land.

Kontakt med
flere oprørsledere

Humanitært arbejde for Dina Stiftelsen har ofte ført ham ud i de mest belastede områder.
Det arbejde har også givet ham anledning til at etablere kontakt med flere oprørsledere. Deriblandt Laurent Nkunda, som han mødte for første gang november sidste år.
Mens Rune Edvardsens fredskonference fandt sted, blev der om aftenen i samme område afholdt to store evangeliske kampagner med et stærkt fredsbudskab i byerne Ruthura og Mwenga.
I begge byerne har befolkningen været ramt af store lidelser og tab gennem de seneste år.
KPK