Invester SP-pengene i kirkeligt hjælpearbejde

15.000 kr. kan sikre udsatte børns skolegang i syv år, siger Skandinavisk Børnemission.Hvad vil du ha’? 15.000 kr. lige ned i foret? Eller sikre 2-3 fadderbørn i Filippinerne syv års skolegang?Det valg stiller Skandinavisk Børnemission nu danskerne over for. Lige nu, hvor tusindvis får deres SP-bidrag tilbagebetalt af staten.
– Der er masser af reklame for ting, vi kan bruge de udbetalte SP-penge på – rejser, terrasser, badeværelse, fladskærms-tv etc. Der er selvfølgelig ingenting galt med alle disse ting, men vi vil i al beskedenhed opfordre til at bruge nogle af SP-pengene på at investere i børns fremtid, siger missionens ny landsleder, Claus Mester Christensen (billedet).

Babyer på gaden

Skandinavisk Børnemission vil bl.a. brugene pengene til at hjælpe babyer, som er født på gaden i den filippinske hovedstad Manila. De kan komme ind på missionens underernæringsklinik for at få næring og vitaminer.
– Donorer kan som sædvanlig trække beløb over 500 kr. helt op til 14.500 kr. fra i skat. Beløbet er meget tæt på en gennemsnitsudbetaling af SP-pengene, siger Mester.
Man kan også tegne sig som fadder:
– For bare 185 kr. pr. måned er du med til at gøre en stor forskel og i praksis fungere som fadder for op til 2-3 børn, oplyser landslederen.
Og 15.000 kr. divideret med de månedlige 185 kr. bliver til 81 måneder. Dvs. at man for SP-beløbet kan sikre børns skolegang i knap syv år – helt nøjagtig seks år og ni måneder.
Man kan møde Skandinavisk Børnemission på sommerens stævner i Mariager og Kolding.