Kirke forkælede 160 børn

Holbæk Frikirke inviterede til Sjov Søndag. Det gi’r kirken et positivt ansigt udadtil, siger børneleder.Der var sommer, sol og sjov søndag i Holbæk forrige weekend.

Især rutchebanen var et tilløbsstykke. Foto: Jakob Nørgård.

Holbæk Frikirke inviterede byens børn til en anderledes sommeraktivitet – og 160 børn mødte op sammen med ca. 30 forældre.
– Det var helt overvældende og en belønning i sig selv at se alle de glade børn, fortæller kirkens børneleder, Majbrit Højer.
Kommunen havde inviteret byens foreninger til at byde ind med ferieaktiviteter for børn i løbet af sommeren. Holbæk Frikirke bød ind med konceptet ”Sjov Søndag” og modtog 13.000 kr. fra en pulje foruden gratis lån af sodavands- og slushice-maskiner.

Slaraffenland

Og dem blev der rigeligt brug for i sommervarmen.
– Det var et fantastisk solskinsvejr, selv om vejrudsigterne pegede på regn. Og forventningsfulde børn strømmede til, fortæller Majbrit Højer.
Området uden for Holbæk Frikirke bliver omdannet til et slaraffenland for børn med gratis hoppeborge, ballonklovn, flødebollekaster, gøglerier og konkurrencer, foruden pandekager, snobrød og popcorn.
Kirken havde hyret ballonklovnen Njetski, og 40 af kirkens teenagere og unge stod ved de forskellige boder

Happy-bag

Virksomheder havde doneret reklameartikler og –tasker til børnene. Som en sidste forkælelse modtog alle 160 børn en ”happy-bag” med slik og balloner.
Dagen indeholdt ikke søndagsskole, men alle børn fik en invitation til kirkens børnearbejde.
– Arrangementet giver os et ansigt udadtil – at vi ikke er de mærkelige oppe på bakken, men en del af byens foreningsliv. Vi har flere gange været i pressen, og det håber jeg viser, at kirken står for positive tiltag, siger Majbrit Højer.
Holbæk Frikirke er en del af Apostolsk Kirke i Danmark og medlem af FrikirkeNet.