Biskop vil beholde lukkelov

Afskaffelse er en trussel mod ro og fred, mener Steen Skovsgaard.En gennemgribende liberalisering af den såkaldte lukkelov truer samfundets få oaser af ro og eftertænksomhed. Sådan lyder meldingen fra biskop Steen Skovsgaard, der også tidligere har advaret mod at afskaffe loven.
Loven begrænser bl.a. supermarkeder og andre større butikkers mulighed for at holde åbent på søn- og helligdage, men i denne uge lagde regeringen op til, at antallet af lukkedage skal reduceres markant.
Skovsgaard frygter dog ikke, at danskerne vil vælge supermarkederne i stedet for gudstjenesten om søndagen.
– Jeg tror ikke, at en afskaffelse af lukkeloven er en trussel mod kirken, men den er en trussel mod den ro, som kan være så svær at finde. Loven er med til at sætte nogle rammer og begrænsninger, der minder os om vigtigheden af ro, siger biskoppen til Kristeligt Dagblad.
– Jesus siger, at når lovløsheden tager overhånd, bliver kærligheden kold. Og det ser jeg netop som en af begrundelserne for, at vi har brug for en lovgivning, der giver os mulighed for at finde nye ressourcer, siger Steen Skovsgaard.