Bill Hybels: – Vær kirke midt i krisen

Efterårets Willow Creek konference i Købehavn vil give kirkens svar på finanskrisen. – Nu er chancen for at vise, at den lokale kirke er verdens håb, siger Bill Hybels.- Nu er chancen for at vise, hvad kirke virkelig drejer sig om. Tror vi stadig på, at den lokale kirke er verdens håb? Så er det nu, vi skal udleve Apostlenes Gerninger i Bibelen!Det siger Bill Hybels fra kirken Willow Creek i Chicago, der i løbet af efteråret sender sin globale lederkonference til 134 byer i 55 lande verden over. Global Leadership Summit holdes i Københavns Kulturcenter på Nørrebro den 30.-31. oktober.

En ny virkelighed

Hybels slår tonen an med emnet ”At lede i en ny virkelighed” og deler åbenhjertigt sine erfaringer fra kirkens op- og nedture under finanskrisen de seneste otte måneder.
– Det er svært at holde skibet på ret kurs, når det stormer. Vi er alle ledere i en ny virkelighed. Men nu er chancen for at være modige og kreative. Nu kan vi udleve drømmen fra Apostlenes Gerninger kapitel 2 og gøre som urkirken: ”sælge ejendomme og dele ud blandt de fattige”.
– Jeg har sagt til folk i vores kirke, som har mistet hus og hjem: ”Ydmyg jer, og modtag hjælp fra kirken og dem, du fejrer gudstjeneste med!” Vi som klarer os, skal være kirke for dem, der har det svært lige nu.
Willow Creek Community Church startede som alternativ kirke for unge i en forstad til Chicago i 1975. I dag mødes 26.000 mennesker regelmæssigt i kirken, der hvert år arrangerer Global Leadership Summit.

Danske deltagere ved Global Leadership Summit i Chicago 2009: Peter Herbst, Hermann Christensen, Ulla Kusk, Søren Würtz Rasmussen, Karen Krogh og Andreas Mathew.
Viden og værktøjer

Årets Global Leadership Summit blev holdt i Chicago den 6. og 7. august. Willow Creek Danmark har udvalgt de bedste indslag til konferencen i København.
Og det var indlæg med stærk motivation og brugbare værktøjer, fortæller to danskere, som var med i Chicago:
– Konferencen gav mig en fornyet tillid til Guds kærlighed og almagt, fortæller Peter Herbst, der til daglig er præst i Kronjyllands Valgmenighed i Randers.
Erhvervskonsulent Søren Würtz Rasmussen er enig:
– Den åndelige dimension gik hånd i hånd med bløde værdier, hårde facts, refleksion og aktion. Uanset, hvilken fase man er i som menneske – og hvilket stadie man er på som leder – så er der noget at tage med hjem!
I år er der især unge, dynamiske ledere på talerlisten, fortæller Würtz, der også er formand for Willow Creek Danmarks styregruppe:
– Det er ildsjæle, der med begejstring leverer motivation og nye måder at tænke løsninger på.

Livet leves i relationer

Hos Peter Herbst var det især én sætning, der bed sig fast:
– Relationer overtrumfer visioner. Det er fristende at investere alle kirkens kræfter i et visionært, strategisk lederskab. Men hvis det sker på bekostning af relationerne – til Gud, familien, staben, de frivillige, bestyrelsen osv. – bliver det én stor selvmodsigelse.
– Livet leves i relationer – ikke bag et skrivebord!
Man kan stadig nå at tilmelde sig konferencen i København på hjemmesiden Willowcreek.dk. Tilmeldinger inden den 15. september opnår en rabat på 100 kr.