Debat

Jesus brød også loven!

Suresh Jeyasingham appellerer til at lytte til samvittigheden.

Regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti påstår, at ingen er hævet over lovgivningen. Men kendsgerningen med Jesus var, at han brød loven, hver gang den gik imod hans egen samvittighed.
Han gjorde det udtrykkeligt klart, at loven er til for mennesket og ikke omvendt, og han udfordrede lovgiverne med sine handlinger og brød loven, når det var nødvendigt.
Dansk Folkeparti, et parti som påstår, at det er kristent, og som dyrker den evangelisk luthersk bekendelses grundlag, burde vide bedre. Martin Luther gik imod den daværende lovgivning, og lovgiverne var slet ikke glade for hans handlinger. Her gælder Luthers kendte udtalelse: ”Min samvittighed er fanget af Guds ord, jeg kan ikke anderledes, må Gud hjælpe mig”.
Søren Espersen (SE) ønsker, at vi skal tro, at retssamfundet er hævet over Koranen, Bibelen m.m. Hvor er religionsfriheden henne? Ønsker SE, at vi skal tro, at ”Retssamfundet” er blevet til en erstatningsreligion, hvor sandheden defineres med, hvad fleretallet ønsker i DK? Skal politikere bestemme, hvornår det er ok for mig at tilbyde et måltid mad til den sultne, der kommer forbi mit hjem? En sagde til mig, i begyndelsen, da jeg lige var kommet til landet, at man aldrig må nægte et glas vand eller et toiletbesøg til en, der trænger til det. Hvor er disse kristne værdier henne i dagens Danmark? Eller skal vi lade de blinde, nye farisæere lede de blinde, mens hykleriet fortsætter? Hvor er det sande kristne henne?
Suresh Jeyasingham
Regionsrådskandidat KD
Region Syddanmark
Sallingevej 24
5750 Ringe

Hvor længe se passivt til?
Med forundring læste jeg i Udfordringen, at en præst udtalte, at han ”ikke ville drømme om at huse afviste asylansøgere i sin kirke, for det er jo lovbrud og mangel på respekt for regeringen”.
Skal vi som kristne altid følge loven og adlyde regeringen? Er der aldrig tilfælde, hvor vi må overveje at adlyde Gud mere end mennesker?
Efter 2. verdenskrig fik mange lovbrydere ros, fordi de reddede jøder og dansk politi fra koncentrationslejre ved at skjule dem, mens vor tidligere statsminister har måttet undskylde, at danske myndigheder sendte jøder tilbage i nazisternes gaskamre.
Abdel Jabar flygtede fra Saddams regime, hvor han i syv år blev torteret i fængslet. Amnesty har dokumenteret, at han er blevet skudt i benene, har fået brækket arme og skuldre og er blevet psykotisk efter isolationsfængsling. Den 2. september blev han tvangsudvist til Irak og få timer efter ankomsten sat i fængsel igen. Der er lignende groteske historier om øvrige udviste og rigelig begrundelse for humanitære opholdstilladelser.
Hvis vi passivt ser til, mens rigtige levende mennesker bliver ofre for vores danske selvtilstrækkelighed og Dansk Folkepartis principielle politiske spil, hvad er vores evangelium så værd? Hvor meget retssikkerhed, næstekærlighed og almindelig anstændighed vil vi ofre?
Lisbeth Pedersen
Klosterstien 1
9550 Mariager