Kirker fik papir på, at de er energi-rigtige

Fire danske kirker er så gode til bl.a. at spare på energien, at de som de første får papir på at være ”grønne kirker”.Lørdag den 12. september overrakte Grønlands biskop Sofie Pedersen et særligt Grøn Kirke Diplom til International Church of Copenhagen og til de nordfynske kirker Østrup, Skeby og Gerskov Kirker.
Det særlige diplom er udviklet af EnergiTjenesten i samarbejde med kirkeinitiativet Grøn Kirke, der sigter på at sætte klima og miljø på kirkens dagsorden. For at komme i betragtning til diplomet har kirkerne haft besøg af en energikonsulent, der har gennemgået deres lokaler og skrevet en rapport med forslag til besparelser. Ud fra rapporten har menighedsrådene lavet en handlingsplan for, hvordan energiforbruget kan reduceres. Desuden har kirkerne kunnet svare ja til mindst 25 af 48 punkter på Grøn Kirkes tjekliste.
Overrækkelsen fandt sted som afslutningen på en inspirations- og netværksdag for miljø- og klimabevidste kirkefolk i Skt. Hans Kirke i Odense.
KP