Kritik af Indien for passivitet

INDIEN – Ved etårsdagen for udbruddet af den massive vold mod kristne i den østlige delstat Orissa i Indien, har USA’s kommission for religionsfrihed (USCIRF) sat landet på sin ”Watch List” på grund af landets brud på religionsfriheden.Mens det har vakt stærke reaktioner fra den indiske regering, siger formanden for USCIRF, Leonard Leo, i en udtalelse, at det er ”yderst skuffende, at Indien har gjort så lidt for at beskytte og bringe retfærdighed til religiøse minoriteter som er under belejring.”
Volden brød ud i Kandhamal-distriktet i den østlige delstat Orissa i august-september sidste år. Mere end 100 mennesker blev dræbt, 4.640 huse, 252 kirker og 13 uddannelsesinstitutioner blev brændt ned.
Dr. John Dayal, der er generalsekretær for All India Christian Council, siger ifølge Åbne Døres hjemmeside, at USCIRF’s konklusioner kunne være undgået, hvis der var blevet grebet ind mod gerningsmændene.
KPK