Mere salt i sundhedssektoren

Kristne er lys og salt i verden, siger Jesus. Foreningen KriSoS vil sikre det rette saltindhold på plejehjem og sygehuse.- Vi vil gerne have flere gjort interesserede i at tænke på social- og sundhedssektoren som ”missionsmark”, fortæller Inga Sørig fra KriSoS, en forening for kristne i social- og sundhedssektoren. Med mission mener hun, at der skal være ”det rette saltindhold – hverken for lidt eller for meget!”
Foreningen vil således opmuntre sundheds- og plejepersonale til at være ”lys og salt” midt i en travl hverdag. Og derfor inviteres til konferencen ”Saline Solution” i Göteborg den 19. september. Saline Solution betyder netop saltopløsning.
– Det bliver første nordiske tværfaglige kursus, hvor dr. Gábor fra Ungarn underviser, fortæller Sørig.
– Der går flere mennesker gennem hospitalernes porte end gennem kirkernes døre!

Åndelig omsorg

Den erkendelse blev startskuddet til foreningen KriSoS for 50 år siden. Derfor underviser foreningen i åndelig omsorg gennem Saline-kurserne:
– Vi skal have saltbalancen i orden, ellers påvirker det vores velbefindende, og vi skal dele vores tro med andre som salt på et æg.
KriSoS er en del af det verdensomspændende arbejde HCFI (Healthcare Christian Fellowship International), der startede i Sydafrika i 1936 og i øjeblikket arbejder i over 100 lande.
KriSoS i Danmark skal for første gang være vært ved en europæisk konference den første uge af januar. Konferencen holdes på Mikkelsbakke Refugium på Mors.