Peter Götz fylder 60 år

Peter Götz fylder 15. september 60 år og kan se tilbage på næsten 35 års tjeneste i Missionsforbundet.

Peter Götz er et kendt navn – ikke blot i Missionsforbundet, men i hele kirkelivet.

Fra sine unge år var han kendt som en meget engageret kristen personlighed, der gik fuldt og helt ind i de opgaver, han fik overladt.
Efter at have taget realeksamen i Slagelse, tog han som kun 17-årig på bibelskole i Hillerød på Luthersk Missionsforenings Højskole, som dengang var meget eftertragtet.
Han uddannede sig herefter indenfor landbruget i tre år og gik på landbrugsskole i Haslev.
Så aftjente han sin militærpligt i Civilforsvaret på Bornholm, hvorefter han blev udtaget til befalingsmandsuddannelse i København, og var derefter delingsfører i Næstved.
I 1971 blev han gift med sygeplejrsken Neel – der havde baggrund i Luthersk Mission i Nansensgade i København.

Teologi i Norge

Parret flyttede til Oslo, hvor Peter fra 1971-1975 studerede teologi ved Ansgar Teologiske Seminarium.
Han var herefter de første fem år præst i Vestermarkskirken i Grindsted (indenfor Missionsforbundet).

Fælleskirkelig

I 1980-1986 blev han en dynamisk landsleder i Youth for Christ, (YfC) i Danmark, og var derefter fra 1986-90 omrejsende underviser og prædikant i alle kirkesamfund, og samtidig ungdomskonsulent i Missionsforbundet.
Götz har altid været åben for samarbejde mellem kirker, og i 20 år, 1983-2003, var han fx med i Den Danske Lausannegruppe – et internationalt samarbejde mellem evangeliske kristne. Da komiteen i 2003 blev slået sammen med Evangelisk Alliance, blev han først medlem og derefter formand i 2008. Fra 2006 var han også medlem af bestyrelsen for Danske Kirkers Råds forretningsudvalg.

Lang kirke-karriere

Allerede i 1990 blev han medlem af frikirkens ledelse, forbundsrådet, og var formand for rådet til 1998.
I 1990 var han også blevet præst i Frikirken i Espergærde (i dag Strandvejskirken i Humlebæk). Det fortsatte han med helt frem til 2008.
Fra 2000 var han samtidig missionsforstander (leder) i sit kirkesamfund, der har omkring 2.000 medlemmer.
Han har også været redaktør af frikirkens blad, Morgenstjernen – nu Magasinet. Og blandt hans mange hverv er også at være med i bestyrelsen for Blå Kors i Espergærde.
60 års-dagen fejres med en reception fra 13-18 i hjemmet på Hyacintvej 6 i Espergærde. Fru Neel Götz, som er sundhedsplejerske, er nu gået på efterløn, men var indtil sin fratræden souschef i Helsingør kommune.
Henri