Biskop skærer igennem – åbner kirke for broder Yun

NORGE – Til stor forbløffelse fik missionsorganisationen AsiaLink i sidste uge afslag fra Tromsø Domkirke på en ansøgning om at låne kirken til et møde med den verdenskendte kinesiske præst, Broder Yun.Afslaget blev begrundet med, at der var tale om ”et karismatisk møde med en vækkelsesprofil”.
– Det er ikke en type arrangementer, vi ønsker i domkirken, lød det fra domkirkens menighedsrådsformand, Geir Ove Ludvigsen.
Mange kristne i Norge har protesteret over den kontante afvisning af broder Yun, der også er kendt fra bogtitlen, ”Den himmelske mand”. En kinesisk huskirkeleder, der flere gange er blevet fængslet og tortureret for sin tros skyld.
Efter en henvendelse fra AsaiaLink, skar biskoppen, Per Oskar Kjølaas, imidlertid igennem og pålagde menighedsrådet at åbne dørene for Yun, der ventes at samle fuldt hus til mødet, der afholdes den 6. november.
– Det er vigtigt, at vi som kristne hører vidnesbyrd fra forfulgte rundt om i verden, og dette er en anledning til det. Vi beder ofte for de fattige og undertrykte, men glemmer de forfulgte. Jeg mener, vi har et særlig ansvar for dem, fastslår biskoppen.
levi