Alternativ klimakonference

Topnavne indenfor videnskab, etik og teologi samlet på dagskonference om ”arternes oprindelse og bevarelse” i København den 30. november – kort før klimatopmødet.Hvad har Darwin, skabelse, klima og miljø med hinanden at gøre?

Den norske biolog Peter Tyvand, og fortaler for Intelligent Design i Danmark, teolog Jakob Wolf, er hovednavne på konferencen. Journalist og teolog Iben Thranholm skal styre debatten.

Det vil vise sig på konference med topnavne indenfor videnskab, etik og teologi på Vartov i København den 30. november. Blandt dem er professor Peder Tyvand fra Universitet for Miljø- og Biovidenskab i Norge og fortaler for Intelligent Design, Jakob Wolf fra Det teologiske Fakultet i København.

Darwin og klimaet

Konferencen holdes i anledning af 150-året for Charles Darwins bog Arternes oprindelse og klimatopmødet i København, der finder sted ugen efter konferencen i december. Temaet er Arternes oprindelse og bevarelse.
Arrangør er Dansk Bibel-Institut (DBI). DBI er et uddannelsessted for teologistuderende med formål, at fremme bibeltro forskning, undervisning og forkyndelse.
– Vi anlægger en ny vinkel på darwinåret ved at tænke Bibelen, troen og klimaet med i forståelsen af arternes liv op til vor tid, fortæller lektor Nicolai Winther-Nielsen. – Ved at fokusere på arterne vil vi bevare fokus på klodens liv fra begyndelsen til i dag, fra livets start og til verdens klima i dag.
Programmet er delt op i en teologisk, videnskabelig og værdipolitisk del. Ordstyrer ved en efterfølgende paneldebat er religionsjournalist Iben Thranholm.
Øvrige oplægsholdere er bl.a. dr. scient, professor Peter Øhrstrøm, Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet, ph.d., innovationschef Margrethe Winther-Nielsen, DHI Center for Miljø og Toksikologi, Hørsholm, samt MF og klima-, energi- og miljøordfører Per Ørum Jørgensen (K).
Allerede ved åbningen for tilmelding i august viste sig stor interesse for konferencen. Næsten alle pladser er optaget.