Kirken i Kina har mangel på teologer

Antallet af uddannede præster i Kina følger ikke kirkens vækst.En af de største udfordringer for kirkerne i Kina er at uddanne præster nok til det hastigt voksende antal kristne.

Pastor Gao Feng (th.) modtog et kors af generalsekretær i Kirkernes verdensråd Samuel Kobia og Mathews George Chunakara, der er Kirkernes Verdensråds asien-sekretær.

Det fortalte pastor Gao Feng til generalsekretær Samuel Kobia fra Kirkernes Verdensråd, da denne var på en rundrejse i Kina, fortæller Christian Post. Gao Feng kunne oplyse, at på hans hjemegn var der kun én uddannet præst til 40.000 kristne.
Gao Feng er præsident i China Christian Council (CCC), der er godkendt af de kinesiske myndigheder som en paraplyorganisation for de menigheder, der har ladet sig registrere af det kommunistiske styre.

Fører til forvirring

På grund af manglen på uddannede præster, må mange kirker satse på lægfolk som ledere. Der er næsten 150.000 ikke- uddannede menighedsledere. De fleste af dem har ingen teologisk uddannelse, selv om de arbejder som præster i lokale kirker, forklarede Gao Feng.
Det giver ind imellem nogle meget forvirrede opfattelser i menighederne. Således kunne han fortælle om et sted, hvor de havde fået den ide, at Jesus allerede er kommet igen – som en ung kvinde.

En kraftfuld stemme

Gao Feng mener, det er ekstra vigtigt for de kinesiske kirker at få uddannede præster.
– Kina er ikke kun på vej som en global økonomisk og politisk magt, men det vil også vokse til at være en kraftfuld stemme ind i den globale kirke, forudser han.
Da mange kristne kinesere tilslutter sig ikke-registrerede undergrundskirker, er det svært at få et overblik over antallet af kristne i landet.
Det anslås dog, at antallet af kristne kinesere hvert år stiger med cirka 10 millioner.
KP