Ny dansk forening vil støtte israelske nybyggere

”Fremtid for Israel” hedder nystiftet forening, der vil støtte nybyggere i Judæa og Samaria.Danmark har fået sin første Israel-forening som aktivt vil støtte jødiske bosættelser i Judea og Samaria. Den nye forening hedder ”Fremtid for Israel” og den første formad hedder Carsten V. Pedersen.

Hanne og Carsten Pedersen står bag ny dansk Israel-forening, her med det politiske netværk EFI’s (European Friends of Israel) logo i baggrunden.

”Fremtid for Israel” er udsprunget af virksomheden I-Packs, der i næsten seks år har solgt israelske varer for at støtte Israel.
Det er Hanne Pedersen som har været drivkraften bag virksomheden. Hun har jævnligt besøgt Israel for at finde varer, der kan sælges i Danmark.
Også hendes mand Carsten V. Pedersen har deltaget. Arbejdet er forlængst vokset udover forretningsideen, ikke mindst med møder for nybyggertalsmanden Motti Isaak, som tidligere omtalt i Udfordringen.

Dækkes ikke af andre foreninger

– Hidtil har I-Packs orienteret og afholdt møder om bosætternes ret til at bosætte sig i Judæa og Samaria, men I-Packs kunne ikke længere bruge forretningens kundekartotek ukritisk til denne informasjonen.
– Derfor etablerede vi en forening som specielt er målrettet mod at støtte bosætternes ret til bosætning i Judæa og Samaria. Det område dækkes ikke af nogle af de eksisterende Israel-foreninger i Danmark, som det hedder i referatet fra den stiftende generalforsamling.
De første styremedlemmene er i foruden Carsten V. Pedersen, hans kone Hanne G. Pedersen og Martin Sonne.
Fremtid for Israel blev søsat under en mødeserie med Motti Isaak i Danmark og på Færøyene i august og september.

Foreningen er blevet vel modtaget

– Den er blevet taget vel imod. Både enkeltpersoner, frikirker og foreninger har meldt sig ind, oplyste Pedersen, der ikke lægger skjul på, at foreningens formål er at være et supplement til det dominerende mediebillede af Israel.
Vedtægterne siger således, at Fremtid for Israels formål er: ”At formidle reel information om hvad der sker i Israel, via mødevirksomhed, oplysningsarbejde og rejseaktivitet at udbrede mere kendskab til og kundskab om Israel og dets folk og at yde moralsk og økonomisk støtte til jøder med vanskelige økonomiske forhold. Herunder til at bosætte sig eller opretholde bosætning i hele det bibelske Israel.”
Ifølge vedtægterne er det åndelige grundlag for Fremtid for Israels virke de bibelske planer for Israel og det jødiske folk.