Tro vs. Videnskab

Den oscarvindende Alejandro Amenabar er klar med en ny film, om den brutale lynching af den første videnskabskvinde, og han bliver beskyldt for anti-kristen hetz og at “præsentere et fordomsfuldt syn på forholdet mellem videnskaben og kirken, mellem tro og fornuft.”Den kristne tro er ikke en modsætning til videnskab -den giver i stedet et fundament for videnskaben, fordi Gud er trofast, derfor virker de principper han har sat i verden også i morgen. Det ændrer sig ikke fra dag til dag og ophører ikke pludseligt.
Videnskabens formål er at udforske Guds fascinerende skaberværk. Den kendte tyske astronom og matematiker Johannes Kepler var overbevist kristen, og han jublede under sit arbejde over, at han fik ’indblik i Guds tanker’, da Gud skabte universet.
Videnskaben har ikke modbevist Gud – det kan den slet ikke! For den skal undersøge og indsamle informationer og derudfra forsøge at forklare den verden, vi lever i, og hvordan de fysiske og kemiske realiteter fungerer osv.
Desuden – set fra et kristent perspektiv – er det en fuldstændig absurd tanke.

Som kristne skal vi ikke være bange for, at videnskaben pludselig finder ud af noget, som kan modbevise Gud eller det han siger.
Videnskaben har også tidligere taget fejl, og desuden kan de resultater, videnskabsfolkene kommer frem til, blive farvet af deres eget verdensbillede.
Der er et eksempel, hvor videnskabsfolk fandt en tand, som de mente stammede fra vores forfædre. Der blev udfærdiget en hel tegning, der viste vores forfædre sidde i naturen – ud fra en enkelt tand! Som det i øvrigt senere viste sig blot var fra et svin…
Hele videnskaben er ikke bygget på humbug og løgn, langt fra, men den er ikke skudsikker, og kan tage fejl.

Gud er ikke bange for videnskaben – som om det kom som nogen overraskelse for ham, hvad den fandt ud af.
På samme måde skal vi heller ikke være bange for videnskaben.