Love & War

Det amerikanske rockband Barlow Girl slog igennem med sangen Never Alone, som var et kæmpe hit i USA i 2004, hvor den lå længst tid som nr. 1 på de kristne hitlister og blev kåret til ’årets sang’. Samme år blev Barlow Girl den bedst sælgende kristne kunster med over 250.000 solgte albums! I 2005 satte sangen I Need You To Love Me rekord, da den lå som nr. 1 i hele 13 uger i træk på de kristne hitlister!
Nu er det femte album fra det populære band udkommet; Love & War. Det er formentlig de mest vovede og udfordrende tekster, vi har set hidtil fra Barlow Girl, der tydeligvis har noget på sinde. ”Break down the doors of our comfortable room” synger de i albummets første sang, Come Alive, og udfordrer til kamp for det, vi tror på, og til at træde ud i det, som Gud har kaldet os til.
Ind imellem de udfordrende sange er der plads til kærlighed på albummet, fx i Our World Collides og Sing Me A Love Song, som ifølge dem selv beskriver deres egen åndelige vandring.
Det er denne balance mellem kærlighed og kamp, som Barlow Girl ønsker at fange med albummet: “Grunden til at vi kæmper, er fordi vi elsker. Vi kæmper for at gøre det, Gud kalder os til, fordi vi elsker Gud og vil gøre Guds vilje. Vi ser virkelig vores vandring som kristne ligesom kærlighed og krig, og det er på en måde dynamikken i albummet at udforske de to ekstremer”, forklarer Lauren Barlow.
Det er et album med varierede sange, som den poppede Come Alive, den stille Tears Fall, den rockede Time For You To Go samt den muntre Hello Sunshine.
Det er sjældent, man støder på kristne musikere, der udgiver et så udfordrende og interessant album, rent lyrisk, mens kvaliteten rent musisk er i top.
John Engedal.