38 år er ingen alder

Jens Jørgensen er en institution i FC Udfordringen. Han var med til at stifte klubben, og selv om han er blevet 38, har han stadig mål i støvlerne.I denne uge afgjorde han kampen mod Bosna 92 med 2 mål, og han har nu scoret imponerende 93 mål for den kristne fodboldklub.

Med to mål af Jens Jørgensen fik FC Udfordringen vendt et truende nederlag til sejr over Bosna 92.

Tågen var ikke lettet endnu, da de rød/blå spillere fra Exercitus betrådte bane 26 bag Valby Idrætspark. Der var så dejligt stille og fredeligt. Men der var heller ikke kommet hverken modstander eller dommer endnu.
Under opvarmingen dukkede modstanderne fra Bosna 92 op – men dommeren, han lod vente på sig. Faktisk lod han vente rigtig længe på sig, for han dukkede aldrig op.
Så var gode råd dyre – skulle man aflyse kampen? Heldigvis var der nogen der havde et nummer på nogen, der have et nummer til en, der havde et nummer til en dommer. Så med en halv times forsinkelse kom kampen i gang.

Skidt start

Den lange ventetid var klart værst for udeholdet. Tændingen var væk, opvarmingen var gået ud af benene og begge ting kostede dyrt. Efter tyve minutter var FC Udfordringen nemlig bagud med 2-0 på to fjollede personlige fejl, og holdets angrebsstjerne, Claus Christiansen, var udgået med en forstrækning i baglåret og regner ikke med at kunne være med i sæsonens to sidste kampe. Mildest talt en katastrofal start.

Bøn hjælper

Inden kampen havde FC Udfordringen som altid bedt om velsignelse af kampen, at begge hold måtte undgå skader, og at man måtte stå sammen som et hold.
Holdet fik godt nok en skade, men sammenholdet viste sig at holde, og det blev holdets redning. De kristne blev ved med at spille fodbold og tro på hinanden, og selvom spillet ikke var særlig kønt, blev der kæmpet, fightet og opmuntret.
Bonusen for det hårde arbejde lod ikke vente på sig, og inden dommeren havde fløjtet til pause, stod der 2-2.
Først fik Tobias Ambs-Thomsen tilranet sig en bold i modstanderens felt. Han lagde bolden til rette for Niels Møller, der ikke var sen til at udnytte muligheden.
Han satte en bred inderside på bolden og ramte den ganske harmløst, og havde det ikke været for en Bosna 92-spiller, der ramte bolden, havde målmanden nok ikke haft de store problemer med at samle bolden op.
Men nu røg bolden helt ned i modsatte hjørne, og reduceringen var en realitet. Det var ikke et kønt mål, men som man siger ‘et mål er et mål’.

Jens for første gang

Lidt senere fik de rød/blå et frispark uden for feltet. Det tog Kenneth Dahl Jakobsen sig af. Positionen var ikke til et skud på mål, så i stedet lagde han den ind foran målet, og der dukkede klubbens mest scorende spiller nogensinde, 38-årige Jens Jørgensen, op og headede bolden i nettet. Et teknisk flot udført mål.
Anden halvleg blev lige så underholdende som den første. Bosna 92 spillede konsekvent med 5 spillere fremme og kom med deres tekniske evner frem til mange chancer.
Heldigvis havde Frederik Mortensen i målet en super dag og reddede kastanierne ud af ilden gang på gang.
Samtidig var FC Udfordringen gode til at udnytte de blottelser, som Bosna’s offensive stil gav dem, og de vadede i chancer, men ind ville bolden ikke.
Både Joachim Skov, Niels Møller, Martin Kramer og Claus Kindt burde have scoret, men var ikke gode nok i deres afslutninger. Kenneth Dahl Jakobsen måtte se sit hovedstødsforsøg blive reddet på stregen – af en medspiller!
Men den største chance tilfaldt dog nok Jens Jørgensen, der fik bolden serveret i fri position midt i feltet fra Tobias, der lige havde rundet to forsvarsspillere. Men ak og ve, også han svigtede fra fri en position.

Jens for anden gang

Inden kampen havde træneren lagt stor vægt på, at dødbolde ville blive afgørende, og han havde jo allerede fået ret én gang. Heldigvis gik hans profeti i opfyldelse tyve minutter før det sidste fløjt.
Igen drejede det sig om et indlæg fra et frispark. Denne gang lagde Mickey Nielsen bolden ind fra venstre, og endnu en gang var det ‘the grand old man’, Jens Jørgensen, der dukkede op midt i feltet og headede den ind bag en måbende målmand, der var som sømmet til jorden.
Resten af kampen var ren overlevelse og et godt kæmpende forsvar holdt – med hjælp fra den indskiftede Andrea Raaberg – Bosna 92 fra de helt store chancer.
Tre point var i hus, og dermed ligger holdet nu nummer 2 i serie 3 med en kamp mindre end Politiet på første pladsen. Tillykke også til Andreas Larsen, der fik sin debut på klubben bedste hold.

FC Udfordringen skal i næste kamp møde ØKF på udebane.


Artiklen fortsætter efter annoncen: