Frelsens Hær hjælper gældsplagede

Indgår aftaler med kreditselskaber om afdrag og rentenedsættelse.Krisen kradser – især til jul. Derfor er der venteliste til Frelsens Hærs gældsrådgivning.Og det er folk, der vel at mærke betaler det, de skylder. De kan bare ikke nå at følge med renterne. Og derfor indgår Frelsens Hær aftaler med kreditselskaberne:
– En person havde lånt 120.000 kr. i et kreditselskab for fire år siden. Da vi kom ind i billedet, var gælden vokset til 139.000 kr. Her har vi fået en aftale med selskabet, som har sat renten ned fra 17 til fem pct., fortæller økonomichef i Frelsens Hær, Annie Kristensen til bladet Mennesker & Tro.
Og så er det pludselig muligt at afdrage gælden. For høje renter og gebyrer gør, at gælden stiger, selv om familien måned efter måned overholder sine forpligtelser.
Frelsens Hær hjælper familierne med at lave et budget og samle gælden på ét sted, evt. med hjælp fra kommunen. Herefter må Frelsens Hær forhandle med långiver.
– Nogle selskaber er venlige og samarbejdsvillige, fortæller økonomichef Annie Kristensen. – Vi havde en sag, hvor vi fik nedbragt gælden fra 76.000 til 30.000 kr. og fik lavet en fornuftig afdragsordning.
/sl