Nydanskere føler sig godt integrerede

Tre fjerdele er i arbejde eller uddannelse. Og 80 pct. føler sig velintregrerede.8 ud af 10 nydanskere føler sig velintegrerede. Det viser en ny analyse fra Anvendt Kommunal Forskning.De er blevet bedre til dansk, de har fået danske venner, de er kommet i gang med arbejde eller uddannelse, og de forstår det danske samfund bedre. Sådan ser virkeligheden ud for 80 pct. af de 560 nydanskere, som har deltaget i den undersøgelse, Anvendt Kommunal Forskning (AKF) har foretaget for Integrationsministeriet.
Mange i job
Tre ud af fire nydanskere har i dag et arbejde eller er i gang med en uddannelse. 90 pct. af nydanskerne i undersøgelsen vurderer, at de klarer sig bedre nu end for fire år siden.
– Vi kan også se, at nydanskerne er mere tilfredse med deres integration nu, end de var for to år siden, hvor der blev lavet en lignende analyse. Nydanskerne oplever selv, at de er faldet bedre til, og at de har fået flere sociale relationer i det danske samfund, siger docent i AKF, Eigil Boll Hansen, som står bag undersøgelsen.
Der er dog behov for en særlig indsats over for ældre nydanskere, og især flygtninge og familiesammenførte til flygtninge.
/sl