Kirken fortjener dygtige ledere

Kirkens mission kræver ledere med vision, mod og kompetence. Det vil DanskOases lederkonference i januar udruste til.DanskOase fokuserer på et modent, sundt og stærkt lederskab, når den kirkelige netværks-organisation arrangerer sin årlige lederkonference for alle kirkens ledere den 29.-31. januar i København.

DanskOase har inviteret tre ”tunge drenge” til at undervise om et modent lederskab: Lames Lawrence fra England samt Jørn Flohr Nielsen og Johannes Hansen fra Danmark.

– Kirken fortjener dygtige ledere, excellente, modige og visionære ledere, siger Anne Mie Skak Johanson, landsleder i DanskOase.
– Kirken er blevet betroet at udbrede evangeliet, og for at lykkes med den mission bliver vi nødt til at tage lederskab alvorligt og dygtiggøre os.

Vær ambitiøs

Og det handler om meget mere end selvudviklingskurser, pointerer hun:
– For at vi kan lede kirken i mission på en relevant og nutidig måde, så danskerne møder Gud i øjenhøjde, skal vi turde bruge vores evner, turde være ambitiøse og dog tjenende, turde bringe vores lederskab i spil og turde stille de svære spørgsmål.
Michael Sjælland, konferenceleder i DanskOase, tilføjer:
– LederOase er en lærende konference, hvor man skal regne med at være på arbejde som leder eller som leder-team. Vores erfaring er, at jo mere du engagerer dig, jo mere læring får du med hjem. Programmet veksler derfor mellem fællesundervisning til møder, selvformulering og dialog i såkaldte ”LederLaboratorier”, uformel netværkstid mellem programpunkterne og konkret planlægning.

Tunge drenge

Det er tre ”tunge drenge”, der er inviteret som hovedtalere til konferencen.
James Lawrence står for ledertræningsprogrammet ”Arrow” i England og har bl.a. skrevet bogen Growing Leaders (Ledere i vækst).
Professor Jørn Flohr Nielsen er anerkendt forsker i organisering af serviceformidling og leder af Institut for Ledelse på Handelshøjskolen ved Århus Universitet.
Johannes Hansen er cand.theol. og tidligere landsleder for Apostolsk Kirke i Danmark og en mand med stor erfaring i menighedsplantnig.

Særlige forløb for
sognepræster og unge

På LederOase er der et særligt forløb lørdag for sognepræster, og et forløb under hele konferencen for unge ledere mellem 16 og 22 år.
LederOase holdes på Thomasskolen i Skovlunde i nærheden af Ballerup ved København.
/sl