Gode ord sætter gode ting i gang

Som kristne kan vi gøre mere end blot at ønske et overfladisk ’Godt Nytår!’
Her til nytår ønsker vi hinanden ”godt nytår”. Men betyder det noget for, hvordan det nye år bliver for os?Ja, det gør det faktisk ifølge Bibelen. Med vores ord kan vi nemlig både velsigne og forbande.
Dels er der den ”psykologiske” virkning. Mærk selv efter, hvordan det føles, når du siger noget negativt om dig selv og andre. Og prøv så, hvordan det forandrer stemningen, når du siger gode ord. Ordene gør sin virkning.
Men ifølge Bibelen er der tale om mere end en ”psykologisk” virkning, når vi velsigner eller forbander. Der sker noget i den åndelige verden, som er usynligt og til dels uforklarligt for os. Vi må gribe om det i tro.
Noah forbandede i vrede sin søn Kams efterkommere. Han sagde bl.a. at de skulle blive slaver. Og i de hundredvis af generationer, der fulgte, blev Kams sønner – de sorte – frem for nogen ofre i den forfærdelige slavehandel.
Først da en kristen vækkelse i 1700-1800-tallet forvandlede hjerterne og tankerne i Europa og Amerika, og de åndeligt vakte kristne begyndte at bede og handle på troen, blev slavehandlen i løbet af få år afskaffet.
Derfor: ”Velsign, men forband ikke”.

Gud velsignede Abraham – troens fader – og hans velsignelse blev derefter givet videre i mange generationer.
Men vi ser også, at de, der var ligeglade med Guds velsignelse – som fx Esau – de gik faktisk glip af den.
Når Abraham og hans efterkommere kunne velsigne med en åndelig virkning, var det fordi de handlede ud fra Guds ord og hans udtrykte vilje.
I dag er vi, der er troende kristne, Abrahams rette efterkommere. Vi har fået autoriteten fra Jesus til at velsigne i tro. Derfor kan jeg nu sige til dig, kære læser:
Må Gud velsigne dig og din familie, dit arbejde, din økonomi og din tro.
Grib det i tro og giv velsignelsen videre, for Guds ord vender ikke tomt tilbage.