Debat

Ikke for sarte sjæle?

Mens danske børn glæder sig over julekalenderen ”Jesus & Josefine”, må norske børn se i vejviseren efter en julekalender, der tager udgangspunkt i Jesu fødsel. Norsk tv finder historierne fra Bibelen uegnede for små børn.
Forfatteren Gudny Hagen, bag en række af NRK’s julekalendere, bekræfter, at der er sket en holdningsændring i NRK, så der i dag er mindre plads til kristne budskaber.
Kristendom er ikke for sarte sjæle og hører altså ikke nutiden til.
Josefine måtte lige minde Jesus om, at han nu var kommet til fremtiden.
I forvejen har klimakrisen sat skræk i både børn og voksne, og ikke uden grund. Fordi fremtiden, Jesus talte om for snart 2000 år siden, var på dagsordenen.
(Forkortet, red.)
Knud Held-Hansen
Beatesmindevej 76, 1.tv.
9210 Aalborg SØ

Bevar vores efterløn

Efterlønnen er det største sociale fremkridt på arbejdsmarkedet i mine arbejdsår.
Havde jeg ikke efter godt 30 år som skraldemand kunnet forlade arbejdsmarkedet som 60-årig, havde jeg sandsynligvis været så nedslidt, at jeg ikke havde kunnet skrive de fem bøger, jeg indtil denne dag har fået på boghandlernes disk.
Men nu vil Det Radikale Venstre helt afskaffe den allerede flere gange forringede efterlønsordning.
Det vil være mere i overensstemmelse med partiets historiske traditioner, om det i stedet kræver det ikke blot nytteløse, men det under enhver synsvinkel samfundsskadelige militære uvæsen afskaffet, og dermed tilføre arbejdsmarkedet ca. en snes tusinde unge, overvejende dygtige mennesker.
(Forkortet, red.)
Henning Sørensen
Forfatter, fvh. Skraldemand
Villa Pax, Irisvej 17,
8500 Grenaa

Sig nej til racehygiejne

Danske læger er blevet specialister i at finde sygdomme og handicap hos fostre, som i særlige tilfælde kan aborteres helt hen til 24. uge.
Et faktum er, at den udvidede diagnostik af gravide, som blev indført i 2004, har medført, at antallet af aborter efter 12. uge er steget fra omkring 600 årligt til 822 sidste år.
Hvad enten det drejer sig om børn med Downs Syndrom eller fostre, der har et alvorligt mentalt handicap eller en livsforkortende sygdom, havde dette barn vel ligeså meget ret til livet som det såkaldte raske barn!
Den racehygiejne, der nu er blevet en grundlæggende del af abortsspørgsmålet, er en hån imod det udfødte barn, rask eller defekt, som har et menneskes rettigheder fra undfangelsens øjeblik.
(Forkortet, red.)
Pastor Benny Blumensaat
Kirkegade 58
6700 Esbjerg