Danskerne gav 130 mio. til Haiti og Afrika

Folkekirkens Nødhjælp og ADRA Danmark var blandt de 12 modtagere.Danskerne gav 130 mio. til fattige kvinder og katastroferamte børn ved Danmarksindsamlingen den 30. januar.

Jo, der var grund til at klappe som her studievært Hella Joof th.

Det gibbede en ekstra gang i maveregionen, da danskernes gavmildhed oversteg sidste års rekord på 80 mio. kr.
Glædesrusen boblede, da millionerne fortsatte med at rulle ind, og kassemesteren ved udsendelsens afslutning lørdag midnat kunne berette: Nu havde gavestrømmen fra virksomheder og private sprængt alle forventninger med yderligere 50 mio. kr.
Totalbeløbet blev 130.662.190 kr.
To kristne hjælpeorganisationer skal formidle nogle af pengene, Folkekirkens Nødhjælp og adventisternes hjælpeorganisation ADRA Danmark.
– Vi er meget glade for den store opbakning fra befolkningen til vores akutte katastrofearbejde på Haiti og til vores langsigtede udviklingsarbejde med kvinder i Afrika, siger Kenneth Kamp Butzback, indsamlingschef i Folkekirkens Nødhjælp.
Folkekirkens Nødhjælps andel af pengene til Afrika går til kvinder i Congo, som efter flere år igen kan dyrke deres marker, som med støtte fra Folkekirkens Nødhjælp er ryddet for miner.
ADRA Danmark fordeler sin andel af pengene med halvdelen til Haiti og halvdelen til uddannelse af jordemødre i Zimbabwe.